Ani grei de inchisoare pentru inculpatii din cazul supranumit ""Furtul secolului"". Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, ieri, la cate 14 ani de inchisoare pe Gabriel Velescu, Petru Nica (foto) si Aurelian Paven. Complicea lor la faimosul furt al
Ani grei de inchisoare pentru inculpatii din cazul supranumit ""Furtul secolului"". Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, ieri, la cate 14 ani de inchisoare pe Gabriel Velescu, Petru Nica (foto) si Aurelian Paven.

Complicea lor la faimosul furt al unor saci plini cu bani, Elena Popa, a primit o pedeapsa de trei ani cu suspendarea executarii. Dupa un an si jumatate de la jaf, o ancheta complicata si un proces, autoritatile nu au reusit sa descopere unde sunt 8,5 miliarde de lei, din cele aproximativ 100 de miliarde furate dintr-o autospeciala blindata a firmei CPI Security. Instanta a stabilit autorii sa dea, din propriile buzunare, banii disparuti. Procesul va continua la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece aparatorii inculpatilor au atacat hotararea Tribunalului.
Totul a inceput in dimineata zilei de 5 iulie 2004, cand Petru Nica, angajat la CPY Security, fugea cu o masina blindata plina cu bani. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost ajutat apoi de Velescu si Paven sa transporte ""prada"" in mai multe ascunzatori. Dupa cateva zile de cautari asidue cei trei au fost descoperiti si prinsi. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.