Preliminarii noi, cunostinte vechi. Romania se bate pentru un loc la Euro 2008 cu Olanda, Bulgaria, Slovenia, Albania, Belarus si Luxemburg, de primele trei legandu-ne amintiri neplacute. Sortii au decis ca ""tricolorii"" sa intalneasca in grupa
Preliminarii noi, cunostinte vechi. Romania se bate pentru un loc la Euro 2008 cu Olanda, Bulgaria, Slovenia, Albania, Belarus si Luxemburg, de primele trei legandu-ne amintiri neplacute. Sortii au decis ca ""tricolorii"" sa intalneasca in grupa G echipe cu care a mai avut de-a face in trecut. OLANDA. In campania pentru CM 2006, baietii lui Marco van Basten au castigat ambele partide cu ""tricolorii"" cu acelasi scor, 2-0. Asa ca, inevitabil, cuvantul ""revansa"" nu poate fi scos din vocabular. Cu toate ca van Basten este convins ca ""portocalele"" vor castiga si de aceasta data grupa: ""Nu putem sa ne plangem, am picat bine la tragerea la sorti. Cunoastem deja Romania si stim cat de periculoasa poate fi. In mod normal, putem castiga grupa G"". BULGARIA. Daca Olanda pare favorita, vecinii de la sud de Dunare reprezinta principalii adversari ai ""tricolorilor"" in lupta pentru locul secund. Cele doua reprezentative s-au confruntat pana acum de 35 de ori, bilantul fiind favorabil Romaniei, care are 21 de victorii. Hristo Stoicikov s-a declarat insa extrem de multumit: ""Sunt incantat de tragerea la sorti. Cred ca nu vor exista meciuri usoare, dar ma gandesc ca avem sansa sa ne calificam"", a spus acesta. SLOVENIA. Este echipa care nu ne-a lasat sa mergem la Mondialele din 2002, dupa 2-1 si 1-1 in meciurile de baraj. Iar slovenii spera sa repete isprava si acum. ""In trecut am avut evolutii bune impotriva echipelor din Balcani sau din Europa de Est si sper ca vom continua la fel. Va fi mai dificil cu olandezii"", a declarat antrenorul Brane Oblak. ALBANIA. Selectionerul Hans-Peter Briegel avertizeaza ca echipa sa nu va fi de neglijat. ""Unii ar putea spune ca este o grupa usoara, dar noi nu vom ceda. Meciurile din Albania vor fi dificile pentru toti."" BELARUS. Portarul nationalei ex-sovietice, Vasili Hamutovski, este increzator. ""Sper ca si noi, si Romania sa incurcam Olanda"", a spus fostul stelist. Belarus este singura echipa din grupa pe care ""tricolorii"" nu au mai intal- nit-o niciodata. LUXEMBURG. Este probabil singura formatie in fata careia nu ar trebui sa avem nici un fel de emotii. Romania a surclasat Luxemburgul si in preliminariile Euro 2004, 4-0 si 7-0. ECHILIBRU
""Avem o grupa echilibrata. Favorita este Olanda, dar sper ca de aceasta data sa ne calificam si noi, fara a mai depinde de rezultele celelalte din grupa. Avem de luat o revansa in fata Olandei si a Sloveniei""
Mircea Sandu
presedinte FRF SPERANTE
""Este o grupa accesibila, chiar daca e destul de echilibrata. Revansa noastra trebuie sa fie, in primul rand, fata de suporteri, care isi doresc de mult o calificare. Romania e capabila chiar sa termine pe primul loc""
Cristian Chivu
AS Roma, capitan Romania INCREDERE
""Olanda nu este o sperietoare. Trebuie sa avem incredere in noi. Celelalte echipe sunt imprevizibile si vor fi periculoase""
Dorinel Munteanu
antrenor-jucator CFR Cluj RAZBUNARE
""Romania termina pe primul loc daca Piturca lasa orgoliile. Este cea mai usoara grupa si normal ar fi sa ne calificam. Avem ocazia sa terminam primii in grupa""
Gigi Becali
principal finantator Steaua INVATATURA
""Ne batem cu Olanda si cu Bulgaria pentru calificare. Sper ca din cele doua meciuri pe care le-am disputat cu Olanda selectionerul Piturca sa fi invatat ceva""
Ioan Becali
presedinte executiv Dinamo ABORDABIL
""O grupa abordabila, desi Albania e o echipa greu de batut, Belarus pierde si ea greu acasa. Slovenia nu mai e echipa care ne-a eliminat. Cu Olanda vor fi doua meciuri de orgoliu""
Mircea Lucescu
antrenor Sahtior Donetk LA TINERET, CU GERMANIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.