Potrivit liderului sindicatului din cadrul Societatii de Drumuri si Poduri Mures, Alexandru Chertes, Consiliul Judetean Mures intentioneaza sa falimenteze societatea in favoarea unor firme private. Chertes sustine ca, pentru aceasta, CJ Mures ar fi r
Potrivit liderului sindicatului din cadrul Societatii de Drumuri si Poduri Mures, Alexandru Chertes, Consiliul Judetean Mures intentioneaza sa falimenteze societatea in favoarea unor firme private. Chertes sustine ca, pentru aceasta, CJ Mures ar fi recurs la blocarea conturilor societatii si anuntarea disponibilizarilor in randul personalului SCDP Mures. "Ne-au fost blocate conturile pentru ca avem datorii la furnizori de 15 miliarde de lei vechi si desi am solicitat CJ Mures convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, inca din luna noiembrie 2005, acest lucru nu s-a realizat", a afirmat Chertes, care crede ca "nu vor ca societatea sa ramana, ci sa creeze alta in loc". Totodata, Chertes crede ca prin disponibilizarea a 63 de persoane din totalul de 220 de angajati, CJ Mures doreste sa desfiinteze SCDP Mures din punct de vedere operational. "Cei 63 de muncitori vor primi salarii compensatorii, iar restul vor fi, in scurt timp, trimisi in concediu fara plata. Locurile celor disponibilizati vor ramane blocate, iar restul muncitorilor nu vor mai putea acoperi activitatile. SCDP Mures a fost terminata din punct de vedere tehnic si economic, iar acum se incearca si din punct de vedere numeric", a precizat liderul de sindicat. Acesta sustine ca in spatele destabilizarii SCDP Mures s-ar afla anumite persoane din anturajul conducerii CJ Mures, "inclusiv consilieri judeteni, care conduc din umbra societati de profil". Conform spuselor acestuia, interesele in cauza ar fi legate de imprumutul de peste 160 miliarde de lei vechi (16 milioane RON), contractat de CJ Mures pe o perioada de 20 de ani, de la Banca belgiana DEXIA, pentru intretinerea curenta si reabilitarea drumurilor judetene. "Societatea nu va fi desfiintata, ci va urma un proces firesc de privatizare si e mai usor sa o privatizezi intr-o situatie functionala, decat falimentara", a spus Fratean. Acesta a mai aratat ca serviciul public ce urmeaza sa fie infiintat va ajuta CJ sa administreze cei 800 km de drumuri judetene si cateva mii de poduri si podete, dar nu va putea sa execute lucrari de asfaltare. Fratean acuza, insa, SCDP Mures ca, desi a fost avantajata in repartizarea unor lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, in ciuda faptului ca nu avea capacitatea tehnica de a le realiza, nici macar nu le executa la parametri calitativi. Unicul actionar al SCDP Mures este Consiliul Judetean Mures.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.