Angajatii de la Aro Campulung Muscel, care nu si-au primit salariile restante din septembrie anul trecut, vor primi ajutoare de aproximativ doua milioane de lei fiecare, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de Guvern. Decizia a fost luata la pr

Angajatii de la Aro Campulung Muscel, care nu si-au primit salariile restante din septembrie anul trecut, vor primi ajutoare de aproximativ doua milioane de lei fiecare, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de Guvern. Decizia a fost luata la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor si presupune acordare de ajutoare sociale in valoare totala de 2,3 miliarde de lei vechi pentru angajatii de la Aro Campulung.
Ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul Consiliului Local, fiecare angajat urmand sa beneficieze de aproximativ doua milioane de lei vechi. Cei 1.200 de angajati ai Aro Campulung nu au mai primit salarii din luna septembrie 2005. Sindicalistii de la Aro Campulung au protestat de mai multe ori, in ultimele luni, blocand DN1, pentru ca nu si-au primit salariile restante. Potrivit lui Gheorghe Apostu, liderul sindicalistilor de la Aro Campulung, ultimii bani pe care i-au primit cei peste 1.200 de salariati ai societatii au fost cate un milion de lei vechi, la sfarsitul lunii decembrie, anul trecut.
"Peste 70 la suta din populatia orasului Campulung depinde de Aro, iar acesti oameni nu si-au primit banii de patru luni", a adaugat Apostu, care nu a precizat ce suma totala au de recuperat salariatii. Reprezentantii asociatiilor salariatilor disponibilizati de la ARO Campulung au solicitat, inca din vara anului trecut, ajutorul AVAS pentru achitarea salariilor compensatorii de catre cumparatorul uzinei, compania americana Cross Lander.

Anularea contractului de privatizare

In urma cu doua zile, cateva sute de angajati ai fostului producator de autoturisme de teren de la Campulung Muscel au protestat in strada pe un ger cumplit, la iesirea din oras spre Brasov. La minus 20 de grade Celsius, inconjurati de jandarmi, salariatii Aro cereau Justitiei sa anuleze contractul de privatizare cu firma americana Cross Lander si sa incredinteze uzina unui alt investitor care sa reia productia.
Protestatarii solicitau guvernantilor ca, in cazul in care John Perez va ramane in continuare proprietarul uzinei muscelene, sa li se acorde de la buget un ajutor financiar de urgenta de 3 milioane lei pentru fiecare angajat. De asemenea, in eventualitatea in care la Aro productia nu va mai fi reluata, grevistii vroiau sa beneficieze de ajutoare sociale. De cumpararea fostului producator de autoturisme de teren este interesat Mihai Ciobanu, om de afaceri, care a condus pe vremuri destinele Aro. Acesta a purtat o serie de negocieri cu Perez pentru a prelua activele, dar cei doi nu au ajuns la nici un rezultat pozitiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.