Lumea celor care participa la infaptuirea actului de justitie este intr-o continua miscare. Multi pleaca, putini vin.
Ieri, 35 de magistrati au fost eliberati din functii prin decretele semnate de presedintele Traian Basescu. In schimb, au in
Lumea celor care participa la infaptuirea actului de justitie este intr-o continua miscare. Multi pleaca, putini vin.
Ieri, 35 de magistrati au fost eliberati din functii prin decretele semnate de presedintele Traian Basescu. In schimb, au intrat in breasla 11 judecatori. Potrivit Administratiei Prezidentiale, au fost eliberati din functiile lor 27 de judecatori si 18 procurori. Cativa dintre acesti magistrati au detinut functii de conducere fie la instante, fie la parchete. NOMINALIZARI. Printre cei care au plecat se numara judecatorii Ilie Zarafu si Alexandra Manescu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Manescu este sotia fostului ministru al Justitiei, Petre Ninosu (in prezent judecator la Curtea Constitutionala). Ea a activat in cadrul instantei supreme, sectia civila, incepand cu decembrie 2003 si a fost unul dintre membrii Biroului Electoral Central, constituit pentru alegerile din 6 iunie 2004. Printre procurorii eliberati se numara Carmen Mihail, de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar si Alexandru Georgescu, detasat la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Carmen Mihail este fostul director al Penitenciarului Rahova, demis de la conducerea inchisorii pentru nereguli legate de statutul de detinut al lui Miron Cozma. Dintre cei 11 judecatori care au ales sa imparta dreptate, patru au fost numiti la Judecatoria Miercurea Ciuc, trei la Judecatoria Oradea, doi la Judecatoria Sighisoara si cate unul la judecatoriile din Odorheiu Secuiesc si, respectiv, Targu-Mures.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.