Romania va inregistra o crestere economica de 4,4% la finele acestui an, fata de 4,6% in 2005, in timp ce rata inflatiei va scadea de la 8,8% la 7,1%, conform estimarilor agentiei de evaluare Coface din Franta, mai putin optimiste decat previziunile
Romania va inregistra o crestere economica de 4,4% la finele acestui an, fata de 4,6% in 2005, in timp ce rata inflatiei va scadea de la 8,8% la 7,1%, conform estimarilor agentiei de evaluare Coface din Franta, mai putin optimiste decat previziunile Guvernului. Autoritatile de la Bucuresti nu au comunicat pana in prezent datele privind cresterea economica din 2005. Ministrul de stat Gheorghe Pogea a declarat insa recent ca avansul economic din 2005 a fost de 4,2-4,5%, in timp ce viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, a estimat o crestere economica de 4,5%-5% din PIB. Prognozele macroeconomice avute in vedere de autoritati la fundamentarea bugetului de stat pentru 2006 includ o crestere economica de 6% in acest an. De asemenea, tinta de inflatie vizata de Banca Nationala pentru acest an este de 5%, plus/minus un punct procentual. Institutul National de Statistica a raportat pentru anul 2005 o rata a inflatiei la sfarsit de an de 8,6%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.