Constructia Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, prognozata a se finaliza pana in 2014, va asigura 40 la suta din necesarul energetic al Romaniei, a declarat presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Vilmos Zsombori. "Rom
Constructia Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, prognozata a se finaliza pana in 2014, va asigura 40 la suta din necesarul energetic al Romaniei, a declarat presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Vilmos Zsombori. "Romania promoveaza dezvoltarea sectorului energiei nucleare si a activitatilor din cadrul ciclului combustibilului nuclear pentru aplicatii pasnice. Daca programele Guvernului se vor realiza in timpul previzionat, in 2012 vom putea sa avem un grad mai ridicat de independenta energetica. Avem insa nevoie de parteneriate puternice pentru a realiza inca doua unitati la Cernavoda", a precizat presedintele CNCAN Vilmos Zsombori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.