Consiliul Economic si Social (CES) a avizat favorabil proiectul Legii privind reforma in domeniul sanatatii. In urma cu doua zile, membrii CES s-au intalnit cu ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu pentru a discuta pachetul legislativ propus de Minist
Consiliul Economic si Social (CES) a avizat favorabil proiectul Legii privind reforma in domeniul sanatatii. In urma cu doua zile, membrii CES s-au intalnit cu ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu pentru a discuta pachetul legislativ propus de Ministerul Sanatatii. "CES a venit cu o serie de observatii si propuneri. Ministrul Sanatatii a acceptat propunerile facute de partenerii sociali si s-a angajat ca acestea sa se regaseasca in noua forma a proiectului. Urmare a acestul fapt, CES a avizat favorabil proiectul. In general, propunerile partenerilor sociali au urmarit ca actul de conducere al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa fie unul transparent si independent, in care asiguratii, prin intermediul reprezentantilor sai, sa aiba un cuvant greu de spus", au precizat reprezentantii CES. De asemenea, Florian Costache, vicepresedinte al CES a declarat ca "partenerii de dialog social si-au exprimat acordul asupra necesitatii infapturiii unei reforme reale in domeniul sanatatii si a promovarii urgente a proiectului de lege respectiv. Ne bucuram ca ministrul Nicolaescu a avut deschiderea necesara pentru a discuta acest proiect cu partenerii sociali si a acceptat toate propunerile pe care noi le-am facut". La randul sau, Ioan Cezar Coraci, presedinte al UGIR-1903, a afirmat ca "Nicolaescu trebuie ajutat si asistat. Sustinem proiectul legii in forma convenita la CES. Cu toate acestea, atragem atentia ca orice incercare de schimbare a modului de gestionare a fondurilor pentru Sanatate prevazut prin acest proiect de lege, asa cum a fost in final formulat, va fi imediat sanctionat".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.