28 S - Cuv. Efrem Sirul, Paladie si Iacob 29 D - a€ ) Duminica a 32-a dupa Rusalii (a lui Zaheu), aducerea moastelor Sf. Mc. Ignatie Teoforul; Sf. Sulpiciu 30 L - a€ ) Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teolog
28 S - Cuv. Efrem Sirul, Paladie si Iacob
29 D - a€ ) Duminica a 32-a dupa Rusalii (a lui Zaheu), aducerea moastelor Sf. Mc. Ignatie Teoforul; Sf. Sulpiciu
30 L - a€ ) Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur; Sf. Ipolit, episcopul Romei; Sf. Bathilda, regina Frantei
31 M - Sf. Doctori fara de arginti Chir si Ioan
1 M - Sf. Mc. Trifon; Sf. Mucenite Perpetua si Felicitas
2 J - a€ ) Intampinarea Domnului; Sf. Mc. Iordan si Gavriil.
3 V - Sf. si Dreptul Simeon; Sf. Prorocita Ana
INTAMPINAREA DOMNULUI. La 2 februarie praznuim Intampinarea Domnului, sarbatoare oranduita la patruzeci de zile dupa Intruparea si Nasterea lui Iisus Hristos. In aceasta zi, Domnul Iisus Hristos a fost dus in Templu de Preasfanta lui Maica si de dreptul Iosif, dupa obiceiul Legii celei vechi. Atunci dreptul Simeon, caruia ii fusese fagaduit de la Duhul Sfant sa nu vada moartea pana ce nu va vedea pe Domnul Hristos, luandu-L in brate si multumind lui Dumnezeu, a strigat: ""Acum libereaza pe robul Tau Stapane, dupa cuvantul Tau in pace!"", si astfel si-a dat duhul batranul Simeon, care asteptase multa vreme venirea lui Mesia pe pamant.
EMINESCU, LA NICULA. Aflam din revista Renasterea de la Cluj ca astazi, 28 ianuarie 2006, incepand cu ora 11:00, Cenaclul Literar de Tineret ""Coloana Infinitului"" din Dej, alaturi de Cenaclul Literar ""Ion Apostol Popescu"" din Gherla organizeaza, la Manastirea Nicula, prima editie a ""Intalnirilor Mihai Eminescu"". Sedinta are ca scop reunirea mai multor cenacluri literare din zona in incercarea de a revigora orizontul cultural judetean, recuperand astfel dimensiunea culturala pe care o are manastirea. Pe langa lecturile unor poezii religioase, la aceasta intalnire va fi organizat si simpozionul cu tema ""Generatiile in dialog despre viitorul cenaclurilor literare"", incepand cu ora 17:00, la Galeria de Arta din municipiul Gherla. Vor participa oameni de cultura din Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Turda si Beclean.
NUMELE TAU. Potrivit Cartii Facerii din Vechiul Testament, primul om creat de Dumnezeu a fost barbatul ADAM. In ebraica, acest nume inseamna ""pamant, cel facut din tarana, din lut rosu"". Prin aceasta suntem indemnati sa ne amintim ca si noi, ca urmasi ai lui, suntem asemenea lui si ""in acelasi pamant ne vom intoarce"". Adam si Eva, cei dintai oameni, sunt trecuti in calendar la 18 decembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.