Pianista
Varsta: 16 ani Eleva la Colegiul ""Andrei Saguna"" din Brasov Este pregatita de profesorul universitar dr. Stela Dragulin, maestru care a contribuit la formarea unui alt talent in domeniu - Mihaela Ursuleasa Alina Elena Bercu
Pianista
Varsta: 16 ani Eleva la Colegiul ""Andrei Saguna"" din Brasov Este pregatita de profesorul universitar dr. Stela Dragulin, maestru care a contribuit la formarea unui alt talent in domeniu - Mihaela Ursuleasa Alina Elena Bercu a castigat selectia nationala pentru Concursul International de Interpretare Instrumentala ""Eurovision Young Musicians"" si va reprezenta Romania in finala de la Viena din 12 mai. Alina a plecat deja la Zürich, unde va sustine in aceasta seara un recital impreuna cu Orchestra Tonhalle, interpretand Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra de S. Rahmaninov. Tanara pianista a fost aleasa din noua candidati care au participat joi la selectia nationala. Alina a urcat pe scena de la varsta de 8 ani si a oferit primul concert cu orchestra la 10 ani. Pana in prezent a sustinut peste 100 de concerte si recitaluri pe mari scene din tara si din strainatate, mai ales in Germania si in Statele Unite. Alina Elena Bercu va interpreta la concursul international Allegretto din Concertul nr. 5 in Do major de W.A. Mozart, partitura cu care a castigat si selectia nationala. Pentru ca va reprezenta Romania la vestita competitie europeana pentru tineri muzicieni, Jurnalul National o declara pe Alina Elena Bercu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.