Negocierile dintre sindicalistii de la metrou si administratie au inceput ieri, urmand ca liderii sindicali sa decida daca vor accepta sau nu oferta propusa de conducerea Metrorex. Negocierile dintre cele doua parti au inceput la ora 10.00, asa cum s
Negocierile dintre sindicalistii de la metrou si administratie au inceput ieri, urmand ca liderii sindicali sa decida daca vor accepta sau nu oferta propusa de conducerea Metrorex. Negocierile dintre cele doua parti au inceput la ora 10.00, asa cum se stabilise in ziua precedenta, dupa protestul spontan al peste 300 de sindicalisti ai metroului. "Sper ca ministrul Dobre si directorul general al Metrorex, Liviu Soava, sa realizeze ca rabdarea sindicalistilor a ajuns la limita", le-a spus protestatarilor Ioan Radoi, presedintele USLM si senator PSD. Sindicalistii au hotarat sa reia protestul marti, la ora 14.00, in cazul in care rezultatul negocierilor, pe tema cresterii salariilor, nu ii va multumi. Sindicatele au cerut in principal o crestere la 150 de euro a salariului minim prins in grila de salarizare, ceea ce ar presupune o majorare de 20 la suta. In lipsa unui buget aprobat al regiei, in discutiile dintre sindicate si administratie nu a putut fi avansat nici un procent concret de majorare salariala. Administratia regiei Metrorex preciza, vinerea trecuta, ca va propune sindicalistilor de la metrou un procent de majorare a salariilor dupa ce hotararea Guvernului privind aprobarea bugetului regiei va fi publicata in Monitorul Oficial. Anterior, directorul regiei precizase ca salariatii de la metrou vor primi o majorare salariala peste rata inflatiei. In cadrul unei sedinte organizate in aceeasi zi, sindicalistii de la metrou au stabilit data la care ar urma sa intre in greva generala - 23 ianuarie - in cazul in care nu ajung la o intelegere cu administratia privind cresterea salariilor. Sindicalistii regiei Metrorex au oprit activitatea, in 11 ianuarie, intre orele 4.00 si 6.00, cerand un salariu minim de 150 de euro si conditii de munca mai bune, fiind a doua greva de avertisment care are loc la metrou in interval de numai doua luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.