Toate tarile acuzate in scandalul inchisorilor secrete ale CIA, inclusiv Romania, trebuie sa dea un raport Consiliului Europei. Desi nu exista nici o dovada ca ar fi existat asemenea centre de detentie, Dick Marty, seful comisiei de investigare a ace
Toate tarile acuzate in scandalul inchisorilor secrete ale CIA, inclusiv Romania, trebuie sa dea un raport Consiliului Europei. Desi nu exista nici o dovada ca ar fi existat asemenea centre de detentie, Dick Marty, seful comisiei de investigare a acestor acuzatii, spune ca pana la 21 februarie, toate tarile ale caror nume a fost pronuntat in scandal trebuie sa dea in scris Consiliului tot ce stiu despre subiect.
Intr-un interviu acordat saptamanalului german Focus, parlamentarul elvetian Dick Marty a explicat ca este posibil ca Guvernele Romaniei si Bulgariei sa nu fi stiut de presupusele inchisori CIA si ca acestea ar fi putut fi operate de serviciile secrete.
Intrebat daca Guvernele suspectate au colaborat in cadrul investigatiei sale, Marty a raspuns ocolit, spunand ca el intelege ca in Romania sunt foarte putini oameni care stiu adevarul si ca acestora le este greu sa-l spuna. "Toti cei de acolo - de la guvernare si din opozitie, sunt interesati ca tara lor sa intre in Uniunea Europeana si daca o persoana indrazneste sa spuna ceva, este blamata pentru ca pune in pericol aderarea", a spus elvetianul, dand de inteles ca el este convins ca Romania este vinovata in acest caz.
Totusi, el nu crede ca o astfel de vinovatie chiar ne afecteaza procesul aderarii.
O asemenea sanctiune ar fi gresita. Romania si Bulgaria sunt la fel de vinovate ca si alte tari, nu mai mult, a spus Marty, care, in cateva randuri a spus ca in caz au fost implicate si tari membre ale Uniunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.