Sfantul Sinod al BOR a stabilit mentinerea statutara a Mitropoliei Ardealului, cu sediul la Sibiu, sub conducerea IPS Laurentiu Streza, precum si titulatura nou-infiintatei Mitropolii din Transilvania, sub numele de Mitropolia Clujului, Albei, Crisan
Sfantul Sinod al BOR a stabilit mentinerea statutara a Mitropoliei Ardealului, cu sediul la Sibiu, sub conducerea IPS Laurentiu Streza, precum si titulatura nou-infiintatei Mitropolii din Transilvania, sub numele de Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, cu sediul la Cluj-Napoca.
Hotararea a fost aprobata cu 38 de voturi pentru si 2 abtineri, inclusiv de catre noul Mitropolit al Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, IPS Laurentiu Streza. COOPERARE. Incepand cu 4 noiembrie, ziua in care s-a anuntat formarea unei noi Mitropolii in Transilvania, si pana azi, mai multi clerici si credinciosi, mai ales din Sibiu, au protestat impotriva acestei decizii, acuzand scindarea bisericii si chiar a Ardealului. IPS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, a declarat ieri ca nu trebuie sa se teama nimeni de o ""slabire a unitatii bisericesti"". Parerea oficiala a Patriarhiei Romane este ca sunt de inteles protestele sibienilor, dat fiind prestigiul scaunului arhieresc de la Sibiu, dar ca ""trebuie luata in seama si cererea celor peste 2,5 milioane de credinciosi, in frunte cu cei opt ierarhi ai lor, profesori de teologie, preoti, monahi si elita intelectualitatii din cele patru eparhii grupate in noua Mitropolie"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.