Leul s-a depreciat pentru a doua zi consecutiv, BNR indicand un curs de referinta de 3,6477 lei/euro, cu 1,3 bani peste nivelul anuntat in sedinta precedenta. Aprecierea euro a condus si la o revenire a dolarul peste nivelul de 3 lei, referinta anunt
Leul s-a depreciat pentru a doua zi consecutiv, BNR indicand un curs de referinta de 3,6477 lei/euro, cu 1,3 bani peste nivelul anuntat in sedinta precedenta. Aprecierea euro a condus si la o revenire a dolarul peste nivelul de 3 lei, referinta anuntata de banca centrala fiind de 3,0111 lei/dolar.
Primele operatiuni au fost perfectate ieri la cotatii de 3,6300 - 3,6350 lei/euro, nivelul de la inchiderea zilei de luni. Euro nu s-a oprit aici, la inchidere cotatiile fiind cuprinse intre 3,65 - 3,6550 lei, ceea ce indica posibilitatea continuarii procesului de depreciere a monedei nationale.
Exista posibilitatea ca astazi sa fie depasit pragul de 3,66 lei, in cazul in care cererea de valuta se va mentine la fel de ridicata. Revenirea dolarului peste pragul de 3 lei este o consecinta a cresterii euro pe piata romaneasca si a scaderii acestuia pe pietele internationale. Daca acum doua zile euro a testat din nou pragul de rezistenta de la 1,2180 dolari, ieri el a coborat la 1,2058 - 1,2140 dolari.
Analistii considera ca aceasta evolutie este consecinta unor factori tehnici, cei fundamentali lipsind in acest moment. Investitorii au preferat sa isi regleze pozitiile dupa ce euro a castigat de la inceputul anului circa trei centi americani. De altfel, dolarul a cunoscut aprecieri si fata de alte monede importante.
Evolutia paritatii ramane insa incerta, dupa ce unii oficiali europeni au declarat ca nu vad rostul majorarii dobanzii din euro-zona, care din decembrie se situeaza la 2,25%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.