Cum capra a fost printre primele animale domesticite de om si laptele acesteia a fost consumat inca din Antichitate, in mormintele faraonilor s-au gasit bucati de branza din lapte de capra si de aceea se crede ca acestia il consumau crezand ca are an
Cum capra a fost printre primele animale domesticite de om si laptele acesteia a fost consumat inca din Antichitate, in mormintele faraonilor s-au gasit bucati de branza din lapte de capra si de aceea se crede ca acestia il consumau crezand ca are anumite puteri benefice.

Si romanii si grecii consumau lapte de capra. Chiar si astazi este consumat in catitati mari de catre majoritatea popoarelor globului.
SANATATE. Nici nu este de mirare avand in vedere ca este o importanta sursa de calciu, fosfor, potasiu sau vitamina B2. Cel mai mare avantaj al laptelui de capra este faptul ca persoanele care nu tolereaza laptele de vaca il pot consuma fara nici o problema. Daca se va face aceasta inlocuire la sugari, atunci este bine ca parintii sa ceara acceptul pediatrului pentru ca laptelui de capra ii lipsesc cateva dintre elementele nutritionale ale celui de vaca. Laptele de capra consumat regulat ajuta la prevenirea aparitiei bolilor de inima si hipertensiunii.
Pentru ca se acreste mai repede decat laptele de vaca, trebuie pus la frigider imediat ce este adus de la magazin. Trebuie tinut in recipiente inchise ermetic, pentru ca absoarbe imediat aromele din jur. (Cristina Andreea Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.