Eurodeputati de diverse orientari politice au supus, ieri, unor critici severe, directiva europeana privind liberalizarea serviciilor portuare, text care in ultimele zile a fost obiectul unor actiuni greviste si demonstratii ce au paralizat activita
Eurodeputati de diverse orientari politice au supus, ieri, unor critici severe, directiva europeana privind liberalizarea serviciilor portuare, text care in ultimele zile a fost obiectul unor actiuni greviste si demonstratii ce au paralizat activitatea celor mai multe porturi europene. Actiuni de protest ce au degenerat in ciocniri violente cu fortele de ordine au avut loc luni si in fata sediului Parlamentului European de la Strasbourg. Marianne Thyssen, din partea Partidului Popular European (PPE, de dreapta), ce detine cel mai important grup in Parlamentul European, dar si Willi Piecyk, din partea Partidului Socialist European (PSE), au apreciat ca actualul text al legii amintite pune in pericol locurile de munca.
O luare de pozitie similara a avut si reprezentantul grupului parlamentar liberal, toti amenintand cu un vot negativ. Unii deputati au reprosat Comisiei Europene ca a prezentat un text foarte apropiat de cel al unui proiect de lege respins in urma cu doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.