Euro a recuperat o parte din terenul pierdut saptamana trecuta in raport cu leul, pe fondul unor ordine de cumparare de valuta, apreciate de o parte din dealeri ca fiind inchideri de pozitii in contul speculatorilor straini. De asemenea, nu trebuie u
Euro a recuperat o parte din terenul pierdut saptamana trecuta in raport cu leul, pe fondul unor ordine de cumparare de valuta, apreciate de o parte din dealeri ca fiind inchideri de pozitii in contul speculatorilor straini. De asemenea, nu trebuie uitate importurile realizate pentru perioada Sarbatorilor, care apasa greu pe deficitul comercial.
Aceasta evolutie intervine pe fondul scaderii apetitului bancilor pentru moneda nationala, nivelul dobanzilor interbancare "over night" coborand ieri la 1 - 3% fata de 5 - 7%, in urma cu o saptamana. "Lipsa unor noi licitatii de certificate de depozit organizate de BNR a micsorat interesul pentru piata monetara, unele banci reincepand sa cumpere valuta, comenta evolutia pietei un dealer bancar. Este posibil ca pana la sfarsitul saptamanii euro sa revina spre pragul de 3,67 lei, avand in vedere ca suma care va fi atrasa de Ministerul de Finante prin titluri de stat nu va multumi setea de plasamente a bancilor".
Alti dealeri considera ca euro nu va trece peste nivelul de 3,65 lei/euro, la acest prag putand sa reinceapa vanzarile de valuta din partea strainilor.
Miscarea de ieri din piata valutara nu a fost spectaculoasa, iar volumele tranzactionate au fost inferioare celor din sedintele de saptamana trecuta, cand leul a avut o apreciere consistenta. De altfel, acum doua zile leul s-a miscat intr-un culoar de jumatate de ban, ieri acesta crescand la 1,5 bani. "Cumpararile au fost modeste, dar piata a reactionat ducand cursul in sus, pentru ca au lipsit ordinele de vanzare. Miscarea indica prezenta speculatorilor straini, care marcheaza profiturile la acest nivel. Tendinta o sa se intoarca in asteptarea unei operatiuni pe piata monetara din partea BNR", a declarat un dealer, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.