Pretul mediu al aurului va continua sa creasca si in 2006, al cincilea an consecutiv, ca urmare a temerilor legate de evolutia inflatiei, a instabilitatii dolarului si a tensiunilor geopolitice, potrivit analistilor intervievati de Reuters. Pentru 20
Pretul mediu al aurului va continua sa creasca si in 2006, al cincilea an consecutiv, ca urmare a temerilor legate de evolutia inflatiei, a instabilitatii dolarului si a tensiunilor geopolitice, potrivit analistilor intervievati de Reuters. Pentru 2006, cei chestionati au indicat un pret mediu de 525 dolari pe uncia troy, in crestere cu 18% fata de anul trecut. Pentru 2007, pretul aurului a fost estimat la 550 dolari pe uncia troy. De asemenea, a fost preconizata si o majorare a cotatiilor argintului si platinei. "Tendinta este de cumparare de metale, in special aur, iar fondurile sunt imense", a declarat Stephen Briggs, economist la SG Corporate and Investment Banking. Unii analisti considera insa ca pretul aurului va trece in acest an de 600 de dolari pe uncia troy. In cursul sedintei de tranzactionare de ieri, aurul a atins cea mai inalta cotatie din ultimii 25 de ani, de 564 dolari pe uncie.
Printre analistii intervievati, cel mai inalt nivel a fost indicat la 618 dolari pe uncia troy, iar cel mai redus la 470 dolari. (o uncie troy - folosita in domeniul metalelor pretioase - are 31,1 grame). (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.