Ambasadorul Austriei la Bruxelles, Gregor Woschnagg, a anuntat ca, in luna mai, Uniunea Europeana va organiza o consultare prin Internet a cetatenilor sai, inaintea Consiliului European - din luna iunie - ce va fi consacrat viitorului Constitutiei
Ambasadorul Austriei la Bruxelles, Gregor Woschnagg, a anuntat ca, in luna mai, Uniunea Europeana va organiza o consultare prin Internet a cetatenilor sai, inaintea Consiliului European - din luna iunie - ce va fi consacrat viitorului Constitutiei Uniunii.
Concret, a precizat Woschnagg, citat de Associated Press, in ziua de 9 mai, Ziua Europei, va fi organizat un vot prin Internet pe tema respectiva. Dupa cum se stie, dupa votul negativ exprimat anul trecut de cetatenii Frantei si ai Olandei, a fost decisa o "perioada de reflectie", de un an, asupra Tratatului constitutional.
In luna iunie, Consiliul European va relua in discutie problema, desi, a recunoscut Woschnagg, "este un dosar extrem de dificil".
Anuntul a fost facut intr-o expunere la Centrul European de Studii Politice din Bruxelles, fara a fi precizate deocamdata intrebarile ce vor fi puse cetatenilor.
De altfel, Austria, care de la 1 ianuarie detine presedintia semestriala a UE, a programat o conferinta speciala, la Salzburg, luna aceasta, cu tema "Viitorul Europei".
Concomitent, saptamana viitoare, si Parlamentul European va initia o noua dezbatere asupra Constitutiei Uniunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.