Piata jocurilor a crescut cu 6 procente in 2005, ajungand la valoarea de 10,5 miliarde de dolari in Statele Unite, potrivit companiei de cercetare a pietei NPD Group. Au fost incluse consolele de jocuri, dispozitivele hand-held, jocurile si acces
Piata jocurilor a crescut cu 6 procente in 2005, ajungand la valoarea de 10,5 miliarde de dolari in Statele Unite, potrivit companiei de cercetare a pietei NPD Group.

Au fost incluse consolele de jocuri, dispozitivele hand-held, jocurile si accesoriile. Studiul NPD nu a inclus vanzarile de jocuri destinate PC-urilor. Rezultatele din 2005 au depasit cele 10,3 miliarde de dolari SUA inregistrate la sfarsitul lui 2002.
Cresterea s-a datorat popularitatii noilor dispozitive portabile, precum Sony PlayStation Portable si Nintendo DS, care au compensat declinul inregistrat pe piata consolelor. Vanzarile de console video au scazut cu 3% anul trecut, in timp ce vanzarile de jocuri pentru console au scazut dramatic cu 12%.
Vanzarile totale de console Sony PlayStation2, Microsoft Xbox si Nintendo GameCube au scazut cu mai bine de 19% anul trecut, ajungand pana la 33,5 milioane de unitati. In total s-au vandut 190 de milioane de console si dispozitive portabile pentru jocuri in 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.