Festivalul recoltei in India In localitatea Hajo, aflata la 30 de kilometri departare de Guwahati - - capitala statului indian Assam - se desfasoara festivalul ""Bhogali Bihu"". Sarbatoarea este prilejuita de terminarea strangerii recoltelor.

Festivalul recoltei in India

In localitatea Hajo, aflata la 30 de kilometri departare de Guwahati - - capitala statului indian
Assam - se desfasoara festivalul ""Bhogali Bihu"". Sarbatoarea este prilejuita de terminarea strangerii recoltelor. Una dintre atractiile manifestarii este lupta pasarilor ""Bul Bul"". In fiecare an, satenii prind zburatoarele, le antreneaza, iar dupa lupta le elibereaza.

Laxative in sandvici

Un infirmier german a fost amendat dupa ce a ascuns in sandviciul unei asistente medicale de la spitalul unde lucra pastile laxative. Mai mult, ""bunul"" coleg a mai uns si gura unei sticle de suc cu un anestezic care a facut-o pe asistenta sa nu-si mai simta pentru un timp buzele. ""Gluma"" l-a costat pe german 1.250 de euro.

Esec - Rechinul a sabotat recordul
Incercarea americanului Ashrita Furman de a-si dobori recordul de jonglerii subacvatice a fost zadarnicita de un rechin. Guinness s-a dovedit a fi prea posesiv si nu l-a lasat pe Furman ""sa-si faca numarul"" pe locul sau preferat de odihna. Dupa ce a luat o pauza, Furman a incercat din nou doborarea recordului de 48 de minute si 38 de secunde, insa a renuntat din cauza epuizarii fizice.
Marea Britanie - Inghesuiala pentru ""Harry Potter""
Mii de adolescente din Marea Britanie au infruntat frigul pentru mai multe ore in speranta ca vor obtine un rol in urmatorul film din seria ""Harry Potter"", relateaza BBC News. Fete cu varsta intre 13 si 16 ani au stat la coada, la sfarsitul saptamanii trecute, in speranta ca vor fi alese in rolul Lunei Lovegood in ""Harry Potter si Ordinul Phoenix"". Una dintre cerintele esentiale ale celei care o va juca pe ""Looney"", un personaj ""cu capul in nori"", este aceea ca ea trebuie sa fie din Marea Britanie sau din Irlanda. Toate candidatele trebuie sa faca dovada cetateniei si varstei lor.
Eroare - Operate pentru alte boli
Medici sud-coreeni au extirpat o parte din stomacul unei paciente care trebuia sa se opereze de tiroida si au inlaturat glanda tiroida a unei femei programate pentru o operatie la stomac, relateaza Rompres. Eroarea medicala a avut loc la Spitalul Universitar Konyang din Taejon, victimele fiind doua femei trecute de 60 de ani, care urmau a fi operate in aceeasi zi. Medicii au realizat greseala facuta abia in momentul in care completau fisele medicale ale celor doua paciente.
Rezolvare - Cubul Rubik in 11,13 secunde
Un student de la Institutul de tehnologie din California a stabilit un nou record mondial, dupa ce a rezolvat celebrul Cub Rubik in doar 11,13 secunde, relateaza Rompres. Leyan Lo, in varsta de 20 de ani, l-a intrecut astfel pe francezul Jean Pons, a carui performanta era de 11,75 de secunde. Cubul a fost inventat in anul 1974 de profesorul ungur Erno Rubik. Numarul total al configuratiilor care pot aparea pe Cub este extrem de mare, lucru care ingreuneaza restaurarea sa. Din cele 27 de cubulete din care este format, sapte nu se pot deplasa. Raman deci 20 (cele opt colturi si 12 cubulete asezate pe muchii). Numarul total
al miscarilor posibile este de 43.252.003.274.489.856.000.
Disperat - Voight vrea sa se impace cu fiica
Actorul John Voight sustine ca durerea sufleteasca, pe care o simte dupa ce fiica sa Angelina Jolie l-a exclus din viata sa, a fost dublata de cand a aflat ca Angelina este insarcinata cu Brad Pitt si doreste cu disperare o reconciliere cu aceasta. ""Incerc mereu sa-i vorbesc si sa-i spun cat de mult o iubesc, dar inca nu am reusit sa iau legatura cu ea. As fi recunoscator daca cineva ar putea sa ma ajute si sa-i dea un telefon, sa o convinga sa stea de vorba cu mine"", a declarat veteranul hollywoodian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.