Gigi Becali, finantatorul FC Steaua, a anuntat ca gruparea din Ghencea a semnat un contract de sponsorizare pentru un an, prin care jucatorii vor avea inscriptionat pe tricouri numele rafinariei RAFO din Onesti. "Contractul este semnat si marti va av
Gigi Becali, finantatorul FC Steaua, a anuntat ca gruparea din Ghencea a semnat un contract de sponsorizare pentru un an, prin care jucatorii vor avea inscriptionat pe tricouri numele rafinariei RAFO din Onesti. "Contractul este semnat si marti va avea loc prezentarea. Steaua va juca cu RAFO pe piept, dar firma cu care am negociat noi este din strainatate. Nu are legatura cu BkP-ul lui Marian Iancu de la Timisoara", a declarat Gigi Becali. Conform unor surse din cadrul clubului din Ghencea, contractul semnat de Steaua cu RAFO este de un milion de dolari. Durata intelegerii este pe un an, insa exista posibilitatea de prelungire pe inca cinci ani. Firma care a propus afacerea este una cu sediul in Cipru si care rafineaza titeiul la Onesti (Expanet Trading Ltd.), ea fiind si cea care va plati banii. "Bineinteles ca este o firma din strainatate, ca doar nu aduceam dusmanii, cu care ma bat in Romania, sa le pun numele pe tricourile armatei mele. Cei de la Timisoara n-au nici o treaba cu aceasta firma. BkP-ul lor este in concurenta cu RAFO", a mai spus Gigi Becali. Acesta a mai spus ca scandalurile financiare in care a fost implicata RAFO nu vor afecta Steaua. "E treaba lor! Eu am contract cu acea firma din strainatate. In plus, eu stiu ca acum nu mai sunt probleme la RAFO", a adaugat finantatorul din Ghencea, precizand ca nu a acceptat afacerea din cauza lipsei de bani: "Am fost de acord deoarece este vorba despre o suma mare de bani. Pentru cateva sute de mii de dolari nu murdaream eu tricourile Stelei. Steaua este un nume si trebuie sa dai bani multi pentru a intra in casa ei". Steaua nu a mai avut sponsor pe fata tricourilor de cinci ani, cea mai mare suma incasata fiind cea din intelegerea cu "Dialog" - aproximativ 600.000 de dolari pe an. Steaua a mai avut sponsorizare de la Ford (inainte de 1989), Bancorex, BCR, Philips, Alexandrion, Rehau si Locic (ultimele trei pe spate, sub numar). La randul sau, Marian Iancu, presedintele Comitetului Director al Companiei Balkan Petroleum, care finanteaza pe "Poli" Timisoara, a declarat ca nu este deranjat de aceasta afacere. "Nu ma deranjeaza, atata vreme cat nu bag eu bani in aceasta afacere. La final, noi, BkP, trebuie sa ne dam acordul ca RAFO sa stea pe pieptul Stelei. Il vom da, pentru ca si Steaua, si RAFO au de castigat", a spus Iancu. "RAFO este a a noastra, se poate verifica la Registrul Comertului. Sponsorizarea echipei din Ghencea este o afacere, nimic mai mult", a mai adaugat Iancu. (MIG)
Radoi: "Vom trece de Heerenveen daca vom fi seriosi"
Mirel Radoi a declarat ca este convins ca Steaua va putea trece de SC Heerenveen, in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, daca va trata cum trebuie aceste partide, informeaza site-ul oficial al gruparii din Ghencea. "Sunt convins ca ne vom califica numai daca vom trata meciul cum trebuie. Daca vom crede insa ca meciurile cu Heerenveen vor fi usoare sau ca olandezii vor juca asa cum au facut-o cu Dinamo, din pacate pentru noi, ii vom urmari in continuare la televizor. Trebuie sa ne concentram si sa ne mobilizam pentru ambele manse, asa cum am facut-o in returul cu Valencia, de anul trecut. Numai asa putem elimina pe Heerenveen", a declarat capitanul stelist. Radoi, aflat cu Steaua in Italia, intr-un stagiu de pregatire, a afirmat ca la antrenamentele sustinute de Cosmin Olaroiu se pune baza mai mult pe aspectul fizic. "Nu mi s-a parut asa de brusca trecerea de la vacanta la munca, deoarece, inaintea sarbatorilor, Oli ne-a lasat fiecarui jucator cate un program special dupa care ne-am pregatit pe timpul vacantei. Abia acum, cand am inceput pregatirea, am inteles ca acesta a avut rolul de a face mai usoara adaptarea la efort. Cu Protasov, pregatirea si antrenamentele erau mult mai usoare, in timp ce acum, cu Oli, se pune accent mai mare pe latura fizica", a declarat Radoi. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.