Ministrul britanic al Imigratiei, Tony McNulty, citat de cotidianul "The Times", a anuntat oficial ca solicitantilor de azil si imigrantilor ilegali le sunt oferite sume generoase, de pana la 3.000 de lire sterline pentru a-i determina sa se intoar

Ministrul britanic al Imigratiei, Tony McNulty, citat de cotidianul "The Times", a anuntat oficial ca solicitantilor de azil si imigrantilor ilegali le sunt oferite sume generoase, de pana la 3.000 de lire sterline pentru a-i determina sa se intoarca in tarile lor.
Oferta, a anuntat un comunicat uvernamental, este valabila pentru cei ce o vor accepta in urmatoarele sase luni. Familiilor de cel putin patru persoane li se acorda 8.000 de lire sterline cash, plus alte 4.000 lire sterline, costul unui curs de calificare intr-o meserie.
"The Times" releva faptul ca este pentru prima oara cand in Marea Britanie este lansat un asemenea program care, in cazul in care de el vor beneficia 3.000 de persoane, va costa autoritatile britanice aproximativ 6,2 milioane lire sterline.
Acestea s-au angajat de asemenea sa plateasca si costul transportului celor ce accepta sa se intoarca in tarile de provenienta. Publicitate in jurul acestui program va fi facuta in centrele de adapostire a imigrantilor si prin oferte scrise adresate prin posta celor peste 54.000 de persoane inregistrate si sustinute de Serviciul national pentru sprijinirea solicitantilor de azil.
Tuturor ministerelor le-a fost adresat apelul de a incuraja cat mai multe persoane sa paraseasca voluntar Marea Britanie, intrucat o plecare fortata a unui imigrant costa la ora actuala 11.000 lire sterline.
Ministerul britanic de Interne a mai precizat ca imigrantii ce vor accepta sa paraseasca voluntar Marea Britanie vor primi si alte facilitati, inclusiv sume pentru reinstalare si reintegrare in tarile lor.

In Franta sunt preferati imigrantii cu calificare profesionala

Nicolas Sarkozy, ministrul francez de Interne, este adeptul unei noi abordari in politica imigrarii. Citat de BBC, el sustine ca aceasta chestiune trebuie abordata mult mai pozitiv.
"In toate marile democratii din lume, a declarat Sarkozy, imigrarea ofera posibilitatea de a fi acceptati oameni cu pregatire intelectuala si profesionala, de a primi noi talente, un nou sange", spre deosebire de situatia actuala cand imigrarea continua sa aiba mai degraba "o conotatie negativa".
Iar aceasta situatie este pusa pe seama lipsei unor reguli precise si ferme, a lipsei unei legaturi intre acest fenomen si necesitatile economice ale Frantei.
De aceea, Sarkozy considera ca, in conformitate cu aceasta noua abordare, studentii si muncitorii calificati trebuie sa aiba prioritate la acordarea permiselor de rezidenta, chiar daca la adresa sa au fost formulate acuzatii de practici discriminatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.