scriitoare
varsta: 64 de ani 2001: Academia Romana i-a decernat Premiul ""Nichita Stanescu"" pentru poezie Este si o reputata traducatoare; in Romania i-au aparut numeroase traduceri din mari autori suedezi, atat clasici, cat si contem
scriitoare
varsta: 64 de ani 2001: Academia Romana i-a decernat Premiul ""Nichita Stanescu"" pentru poezie Este si o reputata traducatoare; in Romania i-au aparut numeroase traduceri din mari autori suedezi, atat clasici, cat si contemporani Scriitoarea Gabriela Melinescu a fost distinsa cu Premiul National de Poezie ""Mihai Eminescu"" pe anul 2005. Premiul i-a fost oferit in cadrul Manifestarilor culturale defasurate la Botosani cu ocazia Zilelor Eminescu, care au marcat implinirea a 156 de ani de la nasterea poetului. Gabriela Melinescu este nascuta in Bucuresti si a absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana din Bucuresti in 1967. A debutat cu versuri in revista Luceafarul in 1959. Sase ani mai tarziu debuteaza editorial cu volumul de versuri ""Ceremonie de iarna"". Este stabilita de peste 30 de ani in Suedia, unde a devenit o apreciata scriitoare, publicand aici cinci volume de poezie si noua volume de proza. Dupa 1989 va publica si in Romania, cartile sale primind numeroase premii de recunoastere a talentului sau. Are peste 25 de volume de versuri, romane, jurnale si insemnari de scriitor. Pentru prestigiosul premiu primit, Jurnalul National o declara pe Gabriela Melinescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.