Exercitii si probleme pentru acasa. Exercitiul numarul unu - completati spatiile libere cu termenii corespunzatori, doua puncte: Razboinicul Luminii este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte), justitiarul este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte
Exercitii si probleme pentru acasa. Exercitiul numarul unu - completati spatiile libere cu termenii corespunzatori, doua puncte: Razboinicul Luminii este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte), justitiarul este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte), facatorul de pace si dreptate este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte), un suflet mare si luminat, generozitatea personificata, puritatea structurala prin definitie este (puncte-puncte, spatiu, puncte-puncte).
Exercitiul numarul doi. In caz ca n-ati fost in stare sa intuiti numele personajului cu al carui nume trebuie sa completati spatiile libere, nu-i nimic, inca nu va impuscam. Mai aveti o sansa daca va rugam ca in urmatoarele trei minute sa va stoarceti mintea in storcatorul de fructe si sa incercati sa-l vizualizati pe omul datorita caruia echipa de fotbal din Ghencea va fi intotdeauna pe primul loc in clasament (Haide Steaua cu trei - doi si Dinamo la gunoi!), omul care, pentru multi tineri (""cu lipsa de modestie v-o spun"") reprezinta, citam un reper am incheiat citatul.
Omul care vorbeste despre el insusi folosind persoana a treia singular, fenomen fascinant din punct de vedere psihologic: ""Reusita lui B... este credinta in Dumnezeu"". Nu divulgam tot numele, va mai fierbem putin in noaptea lapsusurilor chinuitoare. Cine este, ii intrebam cu dispret pe cei care inca n-au reusit sa gaseasca raspunsul atat de evident al unor intrebari ca cele anterioare, cine este omul care, cand isi pune ceva in cap, face? (""Sunt un om care cand imi pun ceva in cap fac."")
Cine este omul care nu poate sa tradeze? (""Nu pot sa tradez."") Omul care nu poate minti? Omul care nu poate, pur si simplu nu poate sa faca nimic reprobabil, nimic care sa contravina sistemului sau axiologic care se bucura de sanatatea de fier a unui centaur la maturitate? Omul pentru care adevarul, respectul, onoarea si altele nu sunt doar simpli termeni ai dictionarului limbii romane contemporane cu el, ci sisteme viabile de referinta morala? Cine este omul acela atat de bun, care sta ca un copil cuminte pe canapea, invitat la emisiunea Irinei Schrotter, si care face gesturi filantropice in direct la TVR? Omul acela intr-atat de valoros, incat are dusmani sa-si puna si-n cap?
Cine crede, ba, in Dumnezeu in tara asta? Omul care a vrut sa faca politica pentru ca sa aduca ""neamul asta romanesc"" mai aproape de Dumnezeu? Omul cu care nu mai putin de o mie cincizeci si opt de romani, cati au trimis SMS-uri in timpul emisiunii, au spus c-ar vrea sa bea o cafea? Bueeey, deci cine e, buey, ca mi-am pierdut rabdarea! Buey, deci, fii antena, ca io nu glumesc, vin la tine si te biiiip, ma, bip biiiip biiiiiiiiiiiiiiiip in biiiiiiiiip si biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip mele si sa-mi bag biiiiiiiiiiiiiiiiiip in biiiiiiiiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiiiiiiiiiip-as pe tine sa-ti biiiiiiiiiiiiiiiip...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.