Potrivit informatiilor oferite de Comisia Europeana, numarul monedelor contrafacute din zona euro este in crestere rapida, in fruntea preferintelor falsificatorilor fiind cea de doi euro, transmite Mediafax. Executivul comunitar a anuntat ca numarul
Potrivit informatiilor oferite de Comisia Europeana, numarul monedelor contrafacute din zona euro este in crestere rapida, in fruntea preferintelor falsificatorilor fiind cea de doi euro, transmite Mediafax. Executivul comunitar a anuntat ca numarul monedelor false scoase din circulatie anul trecut a crescut la 96.000, comparativ cu circa 75.000 in 2004, 83% dintre cele depistate in 2005 avand valoarea de doi euro.
Dintre cele 12 state care au adoptat euro, cele mai multe falsuri au loc in cazul monedelor din Germania, urmata de Franta, Spania, Belgia si Italia. Autoritatile au inchis, anul trecut, trei ateliere unde erau falsificate monede, cate unul in Ungaria, Polonia si Bulgaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.