"Saptamana trecuta a fost cea mai lichida din istoria bursei la termen de la Sibiu, media zilnica fiind de peste 12.200 contracte, a declarat Decebal Todorita, purtatorul de cuvant al bursei. Prin tranzactionarea a peste 61.000 contracte, s-a depasit
"Saptamana trecuta a fost cea mai lichida din istoria bursei la termen de la Sibiu, media zilnica fiind de peste 12.200 contracte, a declarat Decebal Todorita, purtatorul de cuvant al bursei. Prin tranzactionarea a peste 61.000 contracte, s-a depasit cu 39% volumul total din primele doua luni ale anului trecut. In acelasi timp, numarul pozitiilor deschise a crescut la peste 123.000".
Anticiparile privind scaderea dolarului fata de euro si evolutia raportului euro/leu au provocat o scadere a pretului futures al monedei americane pentru scadenta martie, de la 3,079 la 3,02 lei.
Schimbarile care au avut loc pe piata valutara au influentat deciziile investitorilor din piata euro/leu de la Sibiu. Primele tranzactii ale saptamanii au fost realizate pentru finele lui martie la 3,64 - 3,65 lei, pentru ca de miercuri preturile sa scada pana la 3,6201 lei, la doar un ban de minimul inregistrat luna trecuta pentru aceasta scadenta. Pentru iunie preturile de cotare au fluctuat intre 3,5925 si 3,62 lei, semn ca se asteapta mentinerea unui ritm inalt al intrarilor pe piata valutara. "In piata se evidentiaza tot mai mult un trend apreciativ pentru leu, a comentat un broker evolutiile de saptamana trecuta. Cresterile sunt conjuncturale, investitorii fiind influentati de evolutiile din piata valutara".
Paritatea euro/dolar a avut o evolutie fluctuanta pe piata sibiana. Pentru finele primului trimestru preturile au fluctuat intre 1,207 si 1,2130 dolari, cresterea avand loc la finalul saptamanii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.