Costul reactiei internationale fata de pericolul indus de gripa aviara va fi de 1,2-1,4 miliarde de dolari, potrivit estimarii finale emise de Banca Mondiala, care va fi prezentata saptamana aceasta, la o reuniune pe aceasta tema organizata la Beijin
Costul reactiei internationale fata de pericolul indus de gripa aviara va fi de 1,2-1,4 miliarde de dolari, potrivit estimarii finale emise de Banca Mondiala, care va fi prezentata saptamana aceasta, la o reuniune pe aceasta tema organizata la Beijing, transmite Reuters.
Conform raportului BM, cele mai mari sume vor fi alocate in regiunile cu populatie numeroasa din estul Asiei si regiunea Pacificului, urmate de Europa, Asia Centrala si Africa. Riscul este considerat mai scazut in America Latina si, daca virusul va ajunge in regiune, este probabil ca acesta sa provina din America de Nord. Banca a mai fost insarcinata ca, inaintea reuniunii de la Beijing, sa calculeze si volumul fondurilor necesare pentru combaterea gripei aviare. Astfel, conform estimarilor Bancii Mondiale, o pandemie de gripa cu durata unui an ar putea costa economia mondiala pana la 800 de miliarde de dolari.
Banca a precizat ca circa 75 de milioane de dolari vor fi necesari pentru protejarea animalelor, iar fonduri de 157,6 milioane de dolari trebuie alocate pentru intarirea sistemelor de sanatate. Conducerea institutiei internationale a aprobat, joi, infiintarea unei linii de credit de 500 de milioane de dolari pentru tarile afectate, primul beneficiar urmand sa fie Kirgizstan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.