Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit extern in valoare totala de 52,2 milioane euro, pentru finantarea partiala a unor proiecte din portofoliul Ministerul Transporturilor, angajate deja, precum dotarea SNCFR cu rame Siemens si achizit
Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit extern in valoare totala de 52,2 milioane euro, pentru finantarea partiala a unor proiecte din portofoliul Ministerul Transporturilor, angajate deja, precum dotarea SNCFR cu rame Siemens si achizitionarea de aeronave Airbus pentru compania Tarom.
Ministerul Finantelor a fost abilitat de Guvern, in sedinta de joi, sa semneze un acord de imprumut intre Societe Generale (Franta) si BRD Groupe Societe Generale (Romania) pentru contractarea creditului extern pe o perioada de zece ani, dintre care trei ani perioada de gratie.
Imprumutul va fi restituit, semestrial, in 15 rate egale, prima suma urmand sa fie achitata la trei ani de la data intrarii in vigoare a acordului de imprumut.
Din fondurile astfel obtinute, va fi achitat avansul de 10% pentru ultimul lot de rame automotor Siemens, in valoare de 6,5 milioane euro, cumparat de SNCFR Calatori, o parte din transele de avans, in valoare de circa 8,1 milioane euro, datorate de Tarom pentru patru aeronave Airbus A 318, precum si avansul datorat de CNCFR, in valoare de 9 milioane euro, pentru sistemele de centralizare electronica achizitionate de la firma Alcatel.
Tot din aceste fonduri va fi platita si suma de 28,5 milioane euro datorata de Metrorex companiei Alstom Transport, pentru asigurarea mentenantei de material rulant si feroviar necesar circulatiei in tunel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.