Reprezentantii Exploatarii Miniere din Ramnicu Valcea, impreuna cu genistii, au continuat si ieri operatiunile de dinamitare a versantului de pe Valea Oltului, pentru a debloca circulatia pe calea ferata si DN 7, in dreptul localitatii valcene Cainen
Reprezentantii Exploatarii Miniere din Ramnicu Valcea, impreuna cu genistii, au continuat si ieri operatiunile de dinamitare a versantului de pe Valea Oltului, pentru a debloca circulatia pe calea ferata si DN 7, in dreptul localitatii valcene Caineni, informeaza agentia Mediafax. "La ora 10.30 a avut loc prima impuscatura, pentru care au fost folosite zece kilograme de trotil si in urma careia a cazut o cantitate mai mare de stanci. Acum se evacueaza pamantul care s-a prabusit, dupa care se face o ranguire, adica urmeaza sa dam bolovanii de pe versant jos manual", a declarat inginerul-sef Marin Tudor, de la Administrata Nationala de Drumuri, districtul Valcea.
O echipa formata din 30 de genisti de la Batalionul 96 Geniu Bucuresti si de vanatori de munte ai Batalionului 2 Predeal au inceput, duminica, operatiunile de detonare controlata pe Valea Oltului. Presedintele Traian Basescu a apelat, sambata, la interventia in zona a genistilor militari si a vanatorilor de munte.
Traficul rutier pe Valea Oltului, in judetul Valcea, precum si traficul feroviar au fost blocate, la sfarsitul lunii decembrie, in dreptul localitatii Caineni, dupa ce bucati de stanca s-au prabusit de pe versanti pe sosea si pe calea ferata.
Ieri seara, ministrul Gheorghe Dobre a declarat pentru Realitatea TV ca traficul auto va fi reluat miercuri pe Valea Oltului. Este vorba doar de masinile usoare cu un gabarit mai mic de 7,5 tone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.