Dezvoltatorii de pe piata imobiliara romaneasca obtin profituri de pana la 35%, superior multor state europene si nord-americane, insa randamentele au o tendinta de scadere, pentru 2006, cu circa 10%, pe fondul dezvoltarii pietei, potrivit unui comun
Dezvoltatorii de pe piata imobiliara romaneasca obtin profituri de pana la 35%, superior multor state europene si nord-americane, insa randamentele au o tendinta de scadere, pentru 2006, cu circa 10%, pe fondul dezvoltarii pietei, potrivit unui comunicat al companiei imobiliare Regatta.
"Datorita stabilitatii in crestere a domeniilor de afaceri, a elementelor constitutive si a majorarii preturilor terenurilor si materialelor de constructii, profitul castigat de catre dezvoltatorii imobiliari este de 15-35%. Profituri mai mari pot fi inregistrate in cadrul marilor proiecte rezidentiale si de retail. In ultimii doi ani, rezultate mari s-au inregistrat in cazul proiectelor rezidentiale amplasate in orasele principale", a declarat Alexandru Nitescu, directorul departamentului Investitii-Terenuri din cadrul Regatta. "Pe masura ce piata se dezvolta, tendinta randamentelor este sa scada cu circa 10% pentru anul acesta. Chiar si asa, nivelul este superior celui intalnit pe alte piete constante din Europa si America de Nord", a adaugat Nitescu.
Deoarece uneori produsele oferite nu sunt de cea mai buna calitate, reprezentantul Regatta a mai precizat ca investitorii internationali prefera sa incheie parteneriate cu marii dezvoltatori, finantand proiecte si impunand o serie de conditii la tranzactiile de achizitie. Randamentele acestor investitori sunt cuprinse intre 8% si 10%, insa pot ajunge si la 15% in cazul proiectelor din provincie.
El a mai afirmat ca cererea pentru investitii se apropie de varf si va continua sa creasca in aceasta directie, in timp ce oportunitatile exceptionale in regiune vor scadea incetul cu incetul. "In urmatorii 2-3 ani vor fi livrate pe piata o serie de investitii majore mai ales in sectoarele retail si industrial. In timp, randamentele obtinute vor scadea fortand investitorii privati si institutionali sa <> competitia sau sa patrunda pe acele nise de piata cu risc/randament mai mare", a conchis Nitescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.