Atac fara precedent la adresa Consiliului Superior al Magistraturii si a presedintelui acestuia, Dan Lupascu. Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Justitiei Monica Macovei au acuzat ieri CSM ca este incapabil sa asigure eficienta actului de
Atac fara precedent la adresa Consiliului Superior al Magistraturii si a presedintelui acestuia, Dan Lupascu. Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Justitiei Monica Macovei au acuzat ieri CSM ca este incapabil sa asigure eficienta actului de justitie. "Senzatia mea e ca CSM nu e capabil sa asigure eficienta actului de justitie", a declarat ieri Tariceanu, vizibil deranjat de faptul ca Dan Lupascu nu i-a onorat invitatia de a participa la sedinta extraordinara a Consiliului pentru Coordonarea Implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie. Seful Guvernului a afirmat ca decizii ale magistratilor sunt de natura sa trezeasca banuieli. "La nivelul CSM rezultatele din justitie sunt bune. Cand insa lui Gregorian Bivolaru i se acorda azil politic pentru ca drepturile ii sunt incalcate in Romania este dovada ca justitia nu functioneaza", a explicat Tariceanu.
Nici Monica Macovei nu a menajat CSM. "Traiesc intr-o alta lume, paralela cu noi", a afirmat ministrul Justitiei.
De cealalta parte, Dan Lupascu se considera o victima a politicului. El l-a acuzat pe premier ca nu cunoaste legislatia si ca incearca sa gaseasca, cu orice pret, un tap ispasitor pentru esecul luptei anticoruptie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.