Programul Sibiu - ""Capitala Culturala Europeana 2007"", are in vedere ca teatrul sa ocupe un loc privilegiat in organizarea evenimentelor culturale. Directorul Teatrului National ""Radu Stanca"" din Sibiu, Constantin Chiriac, declara pentru Me
Programul Sibiu - ""Capitala Culturala Europeana 2007"", are in vedere ca teatrul sa ocupe un loc privilegiat in organizarea evenimentelor culturale.

Directorul Teatrului National ""Radu Stanca"" din Sibiu, Constantin Chiriac, declara pentru Mediafax ca Silviu Purcarete, Andrei Serban, Ducu Darie, Alexandru Dabija, Mihai Maniutiu, Gabor Tompa, Florin Fatulescu, Vlad Massaci si Radu Alexandru Nica sunt regizorii de mare valoare, din tara si din strainatate, care-si vor prezenta spectacolele in cadrul evenimentului cultural amintit.
SPECTACOL. De asemenea, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa ar putea avea loc la Sibiu si Bucuresti, iar Gala UNITER s-ar putea desfasura anul viitor la Sibiu, in timp ce multe spectacole din strainatate, invitate la ""Capitala Culturala Europeana"", vor poposi la Bucuresti. Pentru 2007, Purcarete va monta ""Faust"" de Goethe, spectacol care va fi realizat intre octombrie si decembrie. Piesa montata de regizorul Andrei Serban, stabilit la New York, nu e inca stabilita, dar ""Sora Beatrice"" de Maeterlink, ""Visul unei nopti de vara"" de Shakespeare sau ""Peer Gynt"" a lui Ibsen se numara printre optiuni, iar Mihai Maniutiu va continua ""trilogia evreiasca"", inceputa cu ""Experimentul Iov"", cu ""Shoah"" de Primo Levi si ""Ecleziastul"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.