Pentru angajatii Primariei Timisoara, anul a inceput exact asa cum s-a si terminat! In plin scandal si maxima tensiune. In ring isi disputa suprematia doua grupari: in coltul rosu, oamenii primarului taranist Gheorghe Ciuhandu, iar in cel albast

Pentru angajatii Primariei Timisoara, anul a inceput exact asa cum s-a si terminat! In plin scandal si maxima tensiune.

In ring isi disputa suprematia doua grupari: in coltul rosu, oamenii primarului taranist Gheorghe Ciuhandu, iar in cel albastru, echipa viceprimarului democrat, Dorel Borza. Pe margini asista neputinciosi timisorenii, care, in 2004, au votat pentru un oras european de cinci stele, si nu pentru un circ de doi bani...
BLOCAJ LA MANTINELA. Daca ar fi sa facem un calcul matematic, anul trecut, viceprimarul Dorel Borza, presedinte al PD Timis, a obtinut un oarecare avantaj din confruntarea directa cu primarul Gheorghe Ciuhandu, lider al taranistilor europeni, pe plan national.
Cel putin in ultimele sedinte ale Consiliului Local Timisoara, democratul Borza l-a trimis in corzi, de mai multe ori, pe primarul Ciuhandu, blocandu-i acestuia o serie de hotarari importante: scumpirea gigacaloriei, noi investitii in reteaua informatica a municipalitatii, majorarea bugetelor pentru o serie de firme care executau reparatii la drumurile orasenesti si multe altele. Cert e ca, fata de aceste croseuri, nici taranistul Ciuhandu nu a stat cu mainile in san si a ripostat ferm, la momentul potrivit. Prin sefa Corpului de Control a Primariei Timisoara, Mihaela Marza, edilul municipiului a incercat sa gaseasca motive pertinente pentru a-i demite si, in cel mai fericit caz, pentru a-i deferi Justitiei pe ""apropiatii"" viceprimarului Dorel Borza: Andrei Dragila, directorul SC ""Horticultura"" SA, si Ioan Stanescu, directorul Regiei Autonome de Transport Timisoara, si, nu in ultimul rand, pe arhitectul-sef al orasului, Radu Radoslav.

""Inculpatul"" Stanescu

In ceea ce priveste Regia Autonoma de Transport Timisoara, condusa de Ioan Stanescu (foto), aici lucrurile par ceva mai simple. In tot purcoiul ala de bani pentru investitii in infrastructura timisoreana, interesele firmelor de constructii, unele iubitoare de doctrina democrata, iar altele cu vederi taranisto-europene, s-au ciocnit frontal.
STUDIU ""GALACTIC"". Ca atare, primarul Ciuhandu, fara stirea Consiliului Local, a bagat mana in buzunar si a comandat, unui ""grup de experti independenti"", un megastudiu privind ""rentabilizarea si modernizarea activitatii RATT"". In schimbul celor doua miliarde de lei, primarul a devenit proprietarul unui studiu galactic, plin de citate din tot soiul de declaratii ale transportatorilor, ba de la Dresda si Stuttgart, ba de la Moscova si Geneva. In fine, in doua cuvinte, concluzia expertilor a fost una, daa€™ buna: in 2004, RATT a inregistrat o pierdere de doua milioane de euro, datorata si unor ""firme-capusa"", afiliate la PD Timis. Insa nici o vorba de societatile de constructii ale unor taranisti care au participat, din plin, atat la reconstructia unor poduri si terasamente, cat si la consolidarea unor scoli si sali de sport! Atat i-a trebuit sefei Corpului de Control a primarului Gheorghe Ciuhandu, ca a si inceput sa croseteze, un ochi pe fata si altul pe dos, cerand demisia directorului RATT, Ioan Stanescu! De parca acesta ar fi fost singurul vinovat!

""Inculpatul"" Dragila

Andrei Dragila este director al SC ""Horticultura"" SA de mai bine de zece ani. In tot acest timp, el a stiut sa-si faca o serie de relatii, trebaluind, de fiecare data cand a fost cazul, prin gradinile unor functionari ai municipalitatii si ai judetului.
HAITUIT. Mai-marele plantelor si coniferelor nu a uitat niciodata zilele trecute cu rosu in calendar, mai ales 1 si 8 Martie, cand lua cu asalt birourile sefilor si sefuletelor de la Primaria Timisoara. Si cu ce s-a ales? In afara de o pensiune de trei stele din buricul targului, cu o gradina superba, directorul Andrei Dragila a fost haituit continuu, in ultimii doi ani, de sefa Corpului de Control a primarului, Mihaela Marza. Doamna de fier a primarului Gheorghe Ciuhandu l-a acuzat pe mai-marele parcurilor si plantelor din Timisoara ca ar fi responsabil de neglijenta in serviciu, in cazul decesului, prin impuscare, a unei ursoaice de la Gradina Zoologica a municipalitatii. Si mai-mai sa se scape ca pana si painea si cotletele, care ar fi trebuit sa umfle burtile sarmanelor animale de la Zoo, ar fi ajuns pe mesele pensiunii, aflata in proprietatea directorului de la SC ""Horticultura"" SA.

""Inculpatul"" Radoslav

Arhitectul-sef al municipiului, Radu Radoslav (foto), a fost unul dintre apropiatii si oamenii de incredere ai primarului Gheorghe Ciuhandu. Pana in momentul in care a refuzat sa mai raspunda la comenzi! Cel putin anul trecut, in mai multe randuri, Radoslav si-a exprimat public nemultumirea si dubiile fata de unele decizii ale superiorului sau. Mai mult, arhitectul-sef a criticat vehement si o serie de proiecte care-l aveau in spate pe fiul primarului. Afacerea ""Kaufland"", ""Metro 2""si constructia Bisericii baptiste ""Maranata"", intr-un parc de la marginea orasului, sunt doar cateva dintre acestea. Firesc, arhitectul-sef a devenit si el subiect de control.
VERIFICARE. O comise mixta, compusa din doi taranisti si un social-democrat, verifica modul in care Radu Radoslav a supravegheat si autorizat panotajul stradal. Asta dupa ce arhitectul-sef nu a fost de acord cu suplimentarea, pe domeniu public, a inca 50 de panouri publicitare, fara licitatie si fara dezbatere publica, asa cum o cere legea. Pana nu demult, de reclama stradala in municipiul Timisoara se ocupa o firma din Bucuresti, reprezentata de familia deputatului Radu Lambrino, finul viceprimarului Dorel Borza. Cum acesta a renuntat, interesele firmei respective de publicitate au fost preluate si reprezentate, in Timisoara, de prim-vicepresedintele tineretului PNTCD, Ovidiu Sere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.