Polonezii asteapta primavara pentru a ratifica Tratatul de aderare al Romaniei si Bulgariei. Pana acum, doar noua tari din 25 au votat aderarea tandemului romano-bulgar, nici una dintre tarile pilon ale Uniunii, precum Franta, Germania sau Marea Brit
Polonezii asteapta primavara pentru a ratifica Tratatul de aderare al Romaniei si Bulgariei. Pana acum, doar noua tari din 25 au votat aderarea tandemului romano-bulgar, nici una dintre tarile pilon ale Uniunii, precum Franta, Germania sau Marea Britanie, nefacand acest lucru. Motivul este ca aceste state asteapta Raportul de tara din primavara, cand se va decide daca va fi sau nu activata clauza de salvgardare.
Desi Romania si Bulgaria au facut eforturi pentru a grabi procesul de ratificare si a obtine un numar critic de tari care sa le convinga si pe celelalte sa faca acelasi lucru, ele nu au reusit.
Anuntul privind Polonia a fost facut, la Sofia, de vicepremierul Ludwik Dorn, dupa ce a discutat cu Ivaylo Kalfin, ministrul bulgar de Externe. Tot la Sofia, ambasadorul Austriei, tara care detine presedintia UE, a intarit ca "ratificarea va veni doar dupa Raportul de tara". Daca acesta va fi pozitiv, "procesul de ratificare va fi realizat la timp pentru a intra in vigoare la 1 ianuarie 2007", a adaugat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.