Desi, oficial nu exista candidati pentru postul de presedinte si de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei, Monica Macovei, solicita eventualilor doritori de a ocupa aceste functii sa propuna un plan de activitat

Desi, oficial nu exista candidati pentru postul de presedinte si de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei, Monica Macovei, solicita eventualilor doritori de a ocupa aceste functii sa propuna un plan de activitate pentru mandat.
Ministrul Justitiei sustine ca "2006 este un an cu importanta capitala pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar Consiliul Superior al Magistraturii are un rol major in acest proces". "De aceea, consider ca alegerea presedintelui si vicepresedintelui Consiliului trebuie sa se faca in deplina cunostinta de cauza, luand in considerare si elementele concrete si obiective dezvoltate de fiecare candidat intr-un plan de activitate", se arata in comunicatul remis, ieri, presei.
Surse din magistratura ne-au informat ca si-ar putea depune candidatura pentru postul de vicepresedinte procurorul Nicolae Chiujdea - seful Parchetului sectorului 1, iar pentru cea de presedinte a CSM judecatoarele Alexandrina Radulescu, de la Judecatoria Cluj, si Angela Harastaseanu, de la Curtea de Apel Brasov. Neoficial se spune ca doi membri ai Consiliului, judecatorul Iulian Galca si procurorul Cristian Deliorga, ar dori si ei s-si depuna candidatura, dar acest lucru n-a fost confirmat oficial. Alegerea noii conduceri a CSM a fost programata pentru data de 11 ianuarie, avand in vedere ca la 12 ianuarie expira mandatele celei actuale.

2,3 miliarde de lei, incasarile TMB pe anul trecut

In alta ordine de idei, se pare ca disputa dintre presedintele Dan Lupascu si ministrul Justitiei, legata de corectitudinea afirmatiilor acestuia din urma, este inca de actualitate. Potrivit unui comunicat remis ieri presei de CSM, acuzele MJ privind executarea debitelor au fost respinse de Tribunalul Bucuresti, care a comunicat organelor fiscale datele necesare pentru punere in executare a debitelor generate de amenzi judiciare si de recuperarea cheltuielilor judiciare. Astfel, totalul cheltuielilor judiciare catre stat aplicate de Tribunalul Bucuresti in anul 2005 este de 2.137.678 RON, cel al amenzilor fiind de 136.875 RON. Informarea a fost ceruta TB de catre presedintele CSM, Dan Lupascu, dupa ce, facand referire la modalitatea de acordare a primelor de Sarbatori pentru magistrati, Monica Macovei a acuzat aceasta instanta ca nu a colectat nici o suma de bani cu titlu de cheltuieli judiciare in cursul anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.