Oficialii de la Bruxelles au demarat, la inceputul acestei saptamani, o serie de verificari ale modului in care Bulgaria a indeplinit obligatiile de preaderare asumate fata de UE. PROCEDURA. Potrivit unei declaratii a Ministerului de Externe bu
Oficialii de la Bruxelles au demarat, la inceputul acestei saptamani, o serie de verificari ale modului in care Bulgaria a indeplinit obligatiile de preaderare asumate fata de UE.


PROCEDURA. Potrivit unei declaratii a Ministerului de Externe bulgar, sunt planificate 22 de inspectii in diferite domenii, printre care se numara atat politica regionala, cat si justitia. In urma acestor verificari, concluziile oficialilor europeni vor fi incluse in raport de monitorizare privitor la Bulgaria, care va fi dat publicitatii de Executivul european in luna mai. Acesta va stabili daca tara va intra in UE la data planificata, in 2007, sau cu un an mai tarziu. De altfel, tot la inceputul acestei saptamani premierul bulgar, Serghei Stanisev, a afirmat ca Sofia conteaza pe noua presedintie austriaca a UE sa exercite presiuni asupra tuturor statelor membre in vederea ratificarii rapide a Trata tului de Aderare a Bulgariei si Romaniei. El a declarat ca Bulgaria isi va indeplini angajamentele si se asteapta la acelasi lucru din partea statelor membre UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.