Procesele omului de afaceri sirian Omar Hayssam ar putea fi suspendate, iar acesta, eliberat, dupa ce aparatorii sai s-au folosit de unul dintre cele mai vechi tertipuri avocatesti pentru a-l scoate de dupa gratii: un referat medico-legal care atesta
Procesele omului de afaceri sirian Omar Hayssam ar putea fi suspendate, iar acesta, eliberat, dupa ce aparatorii sai s-au folosit de unul dintre cele mai vechi tertipuri avocatesti pentru a-l scoate de dupa gratii: un referat medico-legal care atesta faptul ca este bolnav de cancer la colon si trebuie operat de urgenta. Astfel, avocatii lui Omar Hayssam au solicitat magistratilor Curtii de Apel Bucuresti ca judecarea dosarului in care sirianul este acuzat de acte de terorism sa fie suspendata, iar acesta sa fie pus in libertate pentru a se putea trata intr-o clinica de specialitate. De asemenea, avocatii au cerut revocarea arestarii preventive. Totodata, aparatorii au solicitat instantei sa emita o adresa catre Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici", pentru o expertiza medico-legala, prin care sa se stabileasca daca Omar poate fi tratat in reteaua sanitara a sistemului penitenciar. In replica, procurorul a declarat ca referatul medical depus la dosar face referire doar la imposibilitatea prezentarii lui Hayssam la acest termen. Curtea de Apel a decis in final ca sirianul sa fie supus unei expertize medico-legale, iar pe baza rezultatelor instanta urmeaza sa decida asupra revocarii arestarii si suspendarii proceselor. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.