Timp de zece zile, Gheorghe Zamfir (foto) isi va purta naiul vrajit prin Canada, in sapte spectacole, din Toronto la Vancouver.
In perioada 17-27 ianuarie, artistul va prezenta, impreuna cu cvintetul de coarde Athenaeum, un program care cupri
Timp de zece zile, Gheorghe Zamfir (foto) isi va purta naiul vrajit prin Canada, in sapte spectacole, din Toronto la Vancouver.
In perioada 17-27 ianuarie, artistul va prezenta, impreuna cu cvintetul de coarde Athenaeum, un program care cuprinde concertul ""Cele patru anotimpuri"" al lui Vivaldi, in care naiul va lua locul viorii, dar si alte compozitii celebre precum ""O, Sole Mio"" sau ""Summertime"". Pentru maestru, acest turneu are o incarcatura emotionala aparte, Canada fiind tara care l-a gazduit in exil, la Montreal, in perioada 1982-1990. Naistul nu a mai concertat aici de aproape zece ani, in ciuda faptului ca in Canada traiesc mai bine de 130.000 de romani. Biletul unei calatorii muzicale cu Zamfir costa 64 de dolari canadieni (aprox. 55 de dolari SUA). Gheorghe Zamfir este cel mai premiat instrumentist roman, cu 90 de Discuri de Platina si de Aur.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.