Organizatia terorista Al-Queda recruteaza persoane infectate cu virusul HIV pentru a comite atentate sinucigase, dezvaluie un articol publicat in ultimul numar al saptamanalului britanic The Sunday Mirror.
Conform publicatiei, mai nou, liderii
Organizatia terorista Al-Queda recruteaza persoane infectate cu virusul HIV pentru a comite atentate sinucigase, dezvaluie un articol publicat in ultimul numar al saptamanalului britanic The Sunday Mirror.
Conform publicatiei, mai nou, liderii retelei conduse de Osama ben-Laden isi canalizeaza activitatea de recrutare spre categoria fanaticilor infestati cu diversi virusi ai unor maladii de sange contagioase sau letale. In afara de HIV, sunt foarte cautate hepatita si febra hemoragica. Scopul acestei metode este de a majora rata mortalitatii atacurilor comise de catre atentatori kamikaze. The Sunday Mirror citeaza ca sursa a acestor informatii documente distribuite militarilor britanici aflati in taberele din Irak, precum si de pe teritoriul european.
"Exista dovezi ca teroristii ar putea recruta in mod deliberat voluntari care sufera de boli ce se raspandesc prin contactul cu sangele contaminat", subliniaza un document, in capitolul intitulat "HIV/Hepatita".
Expertii considera ca fragmentele de os si stropii de sange care se disperseaza in urma unei detonari sinucigase ar putea penetra pielea si infecta o persoana aflata la 50 de metri distanta de punctul deflagratiei, motiv pentru care documentele ii avertizeza pe militari sa poarte echipament special de protectie in timpul misiunilor.
In plus, toate bazele trebuie sa aiba pregatiti tragatori de elita ascunsi in spatele echipelor de aparare, care sa fie antrenati pentru a repera eventuali atacatori sinucigasi.
Militarilor britanici li s-au transmis aceste recomandari dupa atentatele comise la Londra, pe data de 7 iulie, anul trecut, atentate soldate cu 52 de morti si sute de raniti.
Sabia lui ben Laden deasupra Israelului
Liderul organizatiei Al-Queda in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, a afirmat, intr-o inregistrare audio difuzata pe un site Internet, ca atacul cu rachete impotriva Israelului, lansat in decembrie, din Liban, a fost comis la indicatiile lui Osama ben Laden.
"Tirurile cu rachete (...) lansate din sudul Libanului, nu reprezinta decat inceputul unei binecuvantate lovituri mai ample impotriva inamicului sionist (...). Totul a fost intreprins dupa instructiunile seicului mujahedinilor, Osama ben Laden, Domnul sa il aiba in paza", declara vocea care se aude in inregistrarea video, atribuita teroristului iordanian.
Miscarea a revendicat aceste atacuri, pentru prima data, intr-un comunicat publicat la 29 decembrie.
"Aceasta cucerire laudabila a intervenit dupa ce mujahedinii si-au pus in aplicare juramantul facut seicului luptator Osama ben Laden, emirul retelei Al-Queda, Domnul sa il aiba in paza", adauga textul, referindu-se la declaratiile repetate ale lui ben Laden de a nu-i lasa pe israelieni sa se bucure de securitate atat timp cat musulmanii nu vor fi in siguranta.
Irakul, noul nucleu al terorismului mondial
Al-Zarqawi a mai afirmat ca mujahedinii au intreprins aproximativ 800 de operatiuni sinucigase impotriva "fortelor cruciate", de la ocuparea Irakului si pana la sfarsitul lunii decembrie.
Teroristul critica, de asemenea, si Partidul Islamic irakian (sunnit), pentru ca a participat la alegerile parlamentare din 15 decembrie, si ii cere sa "renunte la calea pierzaniei pe care s-a angajat, dar care nu a reusit sa provoace disparitia comunitatii sunnite". Zarqawi considera ca formatiunea religioasa "ar fi trebuit sa cheme oamenii la Jihad".
El a enuntat doua conditii pentru a renunta la lupta de razbunare: "In primul rand, alungarea cotropitorilor pamantului nostru din Palestina, Irak si de oriunde de pe pamant islamic; in al doilea rand, instaurarea shariei (legea islamica) pe intreg pamantul si propovaduirea justitiei Islamului (...). Atacurile nu vor inceta decat dupa victoria Islamului si instaurarea shariei", a jurat el.
Conform unui responsabil al cercetarii terorismului la Institutul de Studii al Asiei de Sud-Est (ISEAS), Rohan Gunaratna, "centrul de greutate al terorismului international s-a deplasat din Afganistan in Irak". In opinia expertului, "Irakul este noul teren al Jihad-ului". Estimand ca "amenintarea nu provine astazi din partea unei singure organizatii numite Al-Queda, ci din cea a unei miscari islamiste internationale", Gunaratna a avertizat guvernele "sa se pregateasca pentru provocarea reprezentata de mai multe grupuri disparate" care duc campanii la nivel international, regional sau local.
Printre acestea figureaza Jamaah Islamiyah, miscare considerata o derivatie a retelei Al-Queda in Asia de Sud-Est si acuzata de atentatele din Insula Bali. Potrivit expertului Sidney Jones, responsabil pentru Asia de Sud-Est al organizatiei nonguvernamentale International Crisis Group, Jamaah Islamiyah s-a fragmentat in doua, un curent principal de circa o mie de membri si o factiune radicala de maximum 50 de kamikaze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.