Traian Basescu s-a deplasat pentru ultima oara ieri pe Valea Oltului, pentru a analiza cum au decurs cele mai importante operatiuni de deblocare a DN 7. ""De sus, din elicopter se vede ca o limba de pamant consolidata, dar daca va fi dinamitata in
Traian Basescu s-a deplasat pentru ultima oara ieri pe Valea Oltului, pentru a analiza cum au decurs cele mai importante operatiuni de deblocare a DN 7.

""De sus, din elicopter se vede ca o limba de pamant consolidata, dar daca va fi dinamitata in continuare aceasta se va desprinde din versant. Va fi respectat insa programul de reluare a circulatiei si se va lucra in continuare pana la stabilizarea zonei. Nu voi merge in Valea Jiului ca aici, pentru ca acolo situatia nu este grava, iar traficul va fi reluat in zilele ce urmeaza"", a afirmat Basescu.
In timp ce presedintele a facut o ultima evaluare din elicopterul cu care a venit de la Bucuresti, stancile de pe Valea Jiului au inceput sa cada.
LA CARLIG. Circulatia rutiera in Defileul Jiului a fost din nou blocata, dupa ce peste 2.000 de tone de pamant si stanci s-au pravalit peste sosea. Alunecarea produsa ieri-dimineata este cea mai mare de pana acum. Aluviunile au blocat drumul european 79 pe o suprafata din carosabil de peste 30 de metri si au o inaltime de 7-8 metri, in punctul numit Carlig. Pentru deblocarea Defileului, politistii si drumarii estimeaza ca cel mai sigur acest lucru se va face astazi. La intrarea in Defileul Jiului au fost instalate echipaje ale Politiei Rutiere care n-au mai permis circulatia in zona. De o parte si de alta a blocajului s-au format cozi de masini lungi de kilometri intregi. Aseara tarziu, circulatia a fost reluata pe un singur fir, urmand ca in cursul zilei de astazi sa se lucreze la descongestionarea soselei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.