Notiunea de dobanda datorata pentru neachitarea la scadenta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat a fost inlocuita, de la 1 ianuarie, cu termenul de majorare de intarziere, iar nivelul acesteia v
Notiunea de dobanda datorata pentru neachitarea la scadenta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat a fost inlocuita, de la 1 ianuarie, cu termenul de majorare de intarziere, iar nivelul acesteia va fi de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere. Aceasta prevedere este continuta in Legea 210/2005 privind aprobarea Ordonantei 20/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). De asemenea, de la 1 ianuarie nu se mai percepe penalitatea de intarziere de 0,6% pentru fiecare luna si/sau fractiune de luna de intarziere la plata obligatiilor fiscale. Majorarile de intarziere vor fi calculate pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu data imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la momentul achitarii sumei datorate, inclusiv. Nivelul acestora va putea fi modificat prin legile bugetare anuale. De asemenea, daca organele fiscale nu restituie sau nu ramburseaza sumele cuvenite contribuabililor, in termenul prevazut de lege, va trebui sa plateasca majorari de intarziere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.