Politia franceza a reusit in sfarsit sa anihileze o banda de traficanti care, timp de mai bine de patru ani, a plasat in Paris zeci de medici, ingineri, fizicieni atomisti si programatori romani. Ancheta a scos la iveala o seama de lucruri absolut
Politia franceza a reusit in sfarsit sa anihileze o banda de traficanti care, timp de mai bine de patru ani, a plasat in Paris zeci de medici, ingineri, fizicieni atomisti si programatori romani. Ancheta a scos la iveala o seama de lucruri absolut scandaloase. Intre romanii cu studii superioare si fara antecedente penale, trecuti granita fraudulos cu acte de identitate masluite, nu se gaseau nici un homosexual, nici un recidivist, nici un cersetor, nici o tarfa si nici un pedofil dat in urmarire generala in zece state. Cum se stie, in lume exista nenumarate organizatii si fundatii pentru protectia minoritatilor sexuale si a celor etnice. Confreriile, religioase si ele, se ocupa de integrarea in societate a hotilor si violatorilor. Vagabonzii si asocialii gasesc, oricand si in orice colt al Europei, camine si cantine. Iar daca esti tuciuriu, roscat, albinos ori portocaliu, sar imediat sa-ti apere drepturile cele mai cunoscute case de avocati. Sa te fereasca insa Dumnezeu sa fii alb si om de treaba, sa fi absolvit doua facultati, sa cunosti mai multe limbi straine si sa ai chef de munca. De oamenii de treaba nu se ocupa nimeni. Si nu numai in Europa.
Politia franceza a dat dovada de multa perspicacitate atunci cand a pus mana pe capii retelei. Totul a pornit de la actele de identitate. Mai bine zis, de la maniere. Desi medicii, inginerii, fizicienii atomisti si programatorii au facut tot ce se cuvenea ca sa semene a declasati si sa insele vigilenta vamesilor, un ofiter sub acoperire s-a prins ca era ceva in neregula cu transporturile de romani inghesuiti cate 60 in microbuze de 15 scaune. Ori nu dadeau spaga la granita cu dezinvoltura care face din relatia dintre corupt si donator o chestiune de caracter, ori le tremura mana cand incercau sa fure din Shop-uri. Si poate ca nu s-ar fi intamplat nimic daca un tanar genial, castigator a cinci olimpiade internationale de Matematica, un blond autentic, nu s-ar fi uns cu crema de ghete pe fata, de frica sa nu fie recunoscut. Dintotdeauna geniile au fost excentrice. Tanarul laureat a cinci competitii intelectuale de elita s-a gandit ca ar avea mai multe sanse de a ajunge la Sorbona, ca sa-si ridice diploma dobandita la ultima dintre olimpiade, daca s-ar deghiza in sef de traficanti de carne vie. Bietul baiat, de unde sa fi stiut ca in toate vamile batranului nostru continent exista fundatii umanitare pentru ingrijirea mafiotilor stresati. Si ca a nimerit, din naivitate, dar si din cauza excesului de lecturi din clasici, in mijlocul unui conflict de interese. Nimeni nu-l informase ca era mult mai simplu sa se dea drept hot de buzunare, deoarece nici un director de vama neamt ori francez n-ar fi acceptat sa figureze in comitetele de conducere ale unor societati de binefacere, interesand drepturile sutilor si ale bandelor de spargatori, cand puteau foarte bine sa ocupe scaunele de onoare in staff-urile unor societati deschise pentru protectia curvelor de lux. Ce n-a aflat presa e ca, o data cu reteaua traficantilor de oameni de treaba, au intrat in ancheta penala si cativa functionari de ambasade. Acestia si-au permis sa le acorde vize romanilor, doar pentru ca medicii, inginerii, fizicienii atomisti si programatori chiar aveau fete de medici, ingineri, fizicieni atomisti si programatori . Si, ce-i si mai grav, sa nu se sesizeze ca pasapoartele lor erau imprumutate toate de la niste detinuti de drept comun, condamnati, intre altele, si pentru ca se dadeau drept medici, ingineri, fizicieni atomisti si programatori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.