Tinerii romani au aflat anul acesta cat de important este sa ai tot timpul la tine un prezervativ in cadrul unui programului "Esti dotat?", desfasurat in Bucuresti si in alte 14 judete din tara. Proiectul, finantat de Fondul Global de Combatere a HIV
Tinerii romani au aflat anul acesta cat de important este sa ai tot timpul la tine un prezervativ in cadrul unui programului "Esti dotat?", desfasurat in Bucuresti si in alte 14 judete din tara. Proiectul, finantat de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei prin intermediul Ministerului Sanatatii, a fost sustinut de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, Asociatia Jurnalistilor din Domeniul Medical, Fundatia Concept si Centrul Educatia 2000.
Potrivit presedintelui executiv al Centrului pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), Dana Farcasiu, proiectul, care s-a desfasurat in perioada septembrie 2004 - decembrie 2005, a permis educarea populatiei in general si in mod special a grupului tinta, respectiv tinerii intre 15 si 24 de ani. In cadrul proiectului s-a desfasurat un seminar cu jurnalistii din presa locala, care a explorat potentialul de implicare in activitati de lupta impotriva HIV/SIDA/ITS. S-au realizat 300 de machete in presa locala, 150 de difuzari ale spotului radio in fiecare judet si, un lucru foarte important, s-au inregistrat 40.000 de vizitatori unici pe site-ul www.prezervativ.ro. In cadrul proiectului s-au facut si informari interactive prin implicarea de trupe sau artisti in randul tinerilor (Kripton, Directia 5, Voltaj, Hi Q, Serban Banica Jr.), care au vorbit publicului despre sexul protejat si despre importanta folosirii prezervativului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.