Pachetul de actiuni de pana la 5% din capitalul social al CEC destinat salariatilor, membrilor consiliului de administratie si pensionarilor CEC va fi vandut printr-o asociatie care urmeaza sa fie constituita in acest scop, a decis, recent, Guvernul.
Pachetul de actiuni de pana la 5% din capitalul social al CEC destinat salariatilor, membrilor consiliului de administratie si pensionarilor CEC va fi vandut printr-o asociatie care urmeaza sa fie constituita in acest scop, a decis, recent, Guvernul. Prevederea face obiectul unei ordonante de urgenta care reglementeaza situatia juridica a imobilelor aflate in patrimoniul CEC la 30 iunie 1996, plata salariilor compensatorii pentru angajatii disponibilizati, precum si modul in care va fi vandut pachetul de pana la 5% din capitalul social. In ceea ce priveste bunurile imobile aflate in patrimoniul CEC la 30 iunie 1996, actul normativ prevede ca acestea constituie proprietatea privata a institutiei si vor urma regimul juridic al acestei proprietati. Conform legii, bunurile aflate in proprietatea privata a unei institutii pot fi vandute. In ceea ce priveste cheltuielile cu platile compensatorii pentru persoanele afectate de restructurare, acestea vor fi evidentiate la cheltuieli si datorii. Ordonanta mai prevede ca presedintele comisiei de privatizare va fi ministrul Finantelor Publice, iar postul de vicepresedinte va fi ocupat de un secretar de stat. Prevederile initiale stabileau ca presedintele comisiei de privatizare era unul dintre cei patru reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice in comisie. Pentru preluarea CEC urmeaza sa fie depuse, cel mai probabil in luna ianuarie, ofertele finale angajante. Pana in acest moment, si-au exprimat interesul pentru achizitionarea institutiei Erste Bank, National Bank of Greece, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si consortiul format de Raiffeisen International Bank Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft. Investitorul strategic care va cumpara Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va avea posibilitatea sa preia pana la 75% din capital, dar nu mai putin de 50% plus o actiune a bancii, potrivit strategiei de privatizare a bancii. CEC este a sasea banca din Romania, in functie de valoarea activelor, si detine cea mai mare retea teritoriala, de circa 1400 de unitati. Banca a incheiat primele noua luni cu un profit net de trei milioane lei (870.000 euro). (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.