Cea mai mare parte a romanilor isi vor petrece sarbatorile de iarna acasa, fie alaturi de familie, fie singuri, si numai foarte putini si-au programat o vacanta la munte sau in strainatate, potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR. Patru din cinci pe
Cea mai mare parte a romanilor isi vor petrece sarbatorile de iarna acasa, fie alaturi de familie, fie singuri, si numai foarte putini si-au programat o vacanta la munte sau in strainatate, potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR. Patru din cinci persoane chestionate isi vor petrece Craciunul acasa, fie singuri, fie in compania familiei, iar numai 8 la suta dintre respondenti au marturisit ca vor sarbatori la prieteni din aceeasi localitate cu ei. In plus, potrivit sondajului, romanii prefera sa se deplaseze la rude sau prieteni din alte localitati, decat sa isi petreaca Craciunul la restaurant, la munte sau in strainatate. Aproximativ 4 la suta dintre ei nu hotarasera la data efectuarii studiului, respectiv 25 noiembrie - 2 decembrie, unde isi vor petrece Craciunul.
In ceea ce priveste noaptea de Anul Nou, mai multi romani s-au decis sa o petreaca in afara casei. Astfel, aproximativ un sfert dintre cei chestionati au indicat ca vor petrece noaptea dintre 2005 si 2006 la prieteni, in alta localitate, la restaurant sau in vacanta la munte, in strainatate. Cei mai multi au decis sa sarbatoreasca in vizita la prieteni, in aceeasi localitate, si doar 4 la suta sa se deplaseze in alte localitati. Un numar egal de respondenti (5 la suta) au declarat ca vor petrece la restaurant noaptea de Revelion si la munte sau in strainatate. Mult mai multi (15 la suta) nu erau decisi ce vor face de Revelion.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.