Vicepresedintele PSD Titus Corlatean considera "o ineptie" afirmatia potrivit careia ar exista norme europene care consacra drepturile colective si autonomia culturala, subliniind ca partidul sau nu este de acord cu "filosofia separatista" in context
Vicepresedintele PSD Titus Corlatean considera "o ineptie" afirmatia potrivit careia ar exista norme europene care consacra drepturile colective si autonomia culturala, subliniind ca partidul sau nu este de acord cu "filosofia separatista" in contextul Legii statutului minoritatilor nationale. "As fi extrem de incantat, dupa 12 ani de munca in ceea ce priveste drepturile fundamentale ale omului si minoritatilor nationale, sa aflu care este acea norma europeana, acel standard european care consacra drepturile colective sau autonomia culturala. Nu exista nici macar in jurisprudenta Curtii Europene un singur caz care sa consacre o astfel de chestiune!", a declarat, ieri, deputatul PSD, in Comisia Juridica a Camerei. Corlatean sustine ca la nivelul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei s-a incercat in mai multe randuri promovarea la nivel politic, nu juridic obligatoriu, a unor concepte de acest gen, insa niciodata aceasta chestiune nu a putut fi dusa mai departe. "Drepturile culturale sunt drepturi individuale, sunt consacrate in Conventia-cadru pentru protectia minoritatilor nationale, preluata in dreptul intern romanesc si aplicate ca standard european. Aceasta este limita maxima pe care PSD o ia in considerare, pentru ca ceea ce este general european acceptat este valabil si valoros si la noi. Daca altcineva doreste sa treaca de aceasta linie trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate politica. Romania respecta criteriile politice de aderare, deci si protectia minoritatilor nationale", a adaugat deputatul PSD. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.