Camera Deputatilor a hotarat ca masura reducerii de la 30 la suta la 15 la suta a primei de stat acordata pentru sumele economisite in activitatea de economisire-creditare sa fie aplicabila incepand cu 1 ianuarie 2006. Economisirea si creditarea in d
Camera Deputatilor a hotarat ca masura reducerii de la 30 la suta la 15 la suta a primei de stat acordata pentru sumele economisite in activitatea de economisire-creditare sa fie aplicabila incepand cu 1 ianuarie 2006. Economisirea si creditarea in domeniul locativ, un concept nou pe piata bancara romaneasca, presupune acceptarea de depozite de la clienti si acordarea acestora de credite cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. In acest scop, se incheie un "contract de economisire-creditare" in baza caruia clientul economiseste o suma reprezentand "suma minima de economisire" si dobandeste dreptul de a primi un credit cu dobanda fixa. Produsul este oferit in lei, iar titularul unui astfel de contract trebuie sa economiseasca cel putin jumatate din suma contractata. La soldul economisit, clientul primeste o dobanda fixa de trei la suta pe an. Suplimentar, statul stimuleaza activitatea de economisire prin acordarea unei prime al carei cuantum este stabilit prin reglementarile legale aplicabile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.