Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat majorarea ratei rezervelor minime obligatorii pentru depozitele in valuta de la 30% la 35%, intarirea controlului lichiditatii si a masurilor de temperare a expansiunii creditului. B
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat majorarea ratei rezervelor minime obligatorii pentru depozitele in valuta de la 30% la 35%, intarirea controlului lichiditatii si a masurilor de temperare a expansiunii creditului. BNR apreciaza cresterea consumului ca fiind nesustenabila. Rata dobanzii de politica monetara a ramas nemodificata, la 7,5% pe an. Conform datelor statistice, inflatia anuala s-a accelerat la 8,7 la suta in luna noiembrie - pe fondul ajustarii preturilor administrate - semnaland ca inflatia la sfarsitul anului va depasi usor 8,5% (limita superioara a intervalului de variatie pentru anul 2005). Cu toate acestea, media anuala a inflatiei, estimata in jurul a 9% la suta, fata de 11,9% anul anterior, indica o consolidare a procesului de dezinflatie in acest an. Tendinta inflatiei de baza este de asemenea descendenta. In plan macroeconomic, caracteristica principala este slabirea sensibila a cresterii ofertei interne si productivitatii, in timp ce consumul a continuat sa consemneze dinamici pozitive.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.