Actiunile inscrise la cota BVB vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata daca valoarea capitalizarii medii a emitentilor in 2005 reprezinta cel putin echivalentul in lei a un milion de euro, companiile urmand sa indeplineasca obligatii de
Actiunile inscrise la cota BVB vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata daca valoarea capitalizarii medii a emitentilor in 2005 reprezinta cel putin echivalentul in lei a un milion de euro, companiile urmand sa indeplineasca obligatii de informare si conditiile de lichiditate stabilite de BVB. Aceasta prevedere este inclusa in dispunerea de masuri 15/2005 a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Sistemul alternativ de tranzactionare constituit de catre BVB in calitate de operator de sistem va putea avea doua componente, respectiv sectiunea pentru titluri care nu sunt transferate in cadrul BVB si sectiunea celor admise. Pe sistemului alternativ de tranzactionare vor fi realizate transferuri cu titlurile emitentilor neadmisi la BVB pentru care organele statutare au aprobat, de-a lungul timpului, inscrierea la cota a actiunilor in cadrul BVB si BER si au semnat angajamente in acest sens. O alta conditie este indeplinirea criteriilor de lichiditate stabilite de BVB prin reglementari proprii, aprobate in prealabil de CNVM. Operatorul de sistem va organiza o platforma de tranzactionare pe care se vor tranzactiona actiunile societatilor care nu indeplinesc aceste conditii. La data integrarii Romaniei in Uniunea Europeana se va suspenda transferul actiunilor care, la acel moment, se tranzactioneaza pe aceasta platforma, urmand ca aceste titluri sa fie retrase de la tranzactionare si radiate din evidentele CNVM. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.